Kampverslag 1989: Reuzekamp

Acht tieners en 2 begeleiders verzamelden om 8 uur in Den Haag en werden met hu fietsen en bagage naar Zeist gebracht waar ze begonnen aan hun fietstocht naar het kampterrein in Gorssel. Maar eerst fietsen naar de trekkershutten op een camping bij Harskamp voor de overnachting.
De dag erna stond rest van de groep klaar om in de bus te stappen. Na aankomst werden de tenten ingedeeld en werd het dierengeluidenspel gespeeld.

Na het eten en het Sneeuwwitje spel werd iedereen naar buiten geroepen voor een wild zwijn, maar wat er was? Een heel zielige reus, die om hulp vroeg. Hij wilde erg graag klein worden. Daarvoor moest er een toverdrank worden gemaakt, eigenlijk een verkleiningsdrank.
Zondagochtend was de kampdienst over Zacheüs en na de lunch het spel “Naar het binnenste der aarde” en werd de schat gevonden.

De volgende dag was het de beurt aan vlaggenroof en er werd wel/niet valsgespeeld?? Die avond regen en ondergelopen tenten zodat er verschillende kinderen in de blokhut moesten slapen. Er werden een hele tent opgetild om op een drogere plek neer te zetten. 

De volgende dag kwam ds. Nusselder en zijn vrouw op bezoek, die ook meeliepen met de speurtocht. Het weer was nog steeds niet zo best. Tijdens het nachtspel, het dwerghuisjesmeubilair verhuisspel, was het pikkedonker. Woensdagochtend was het tijd voor de ochtendgymnastiek en ’s middags moest er geld verdiend worden om bij het fantasielandenspel je eigen land in te richten.

Na het eten is de toverdrank gebrouwen met aardappelschillen, muggenlijkjes, spinnenweb, zeep bloemen, zand, water, gras dennennaalden en een sigarettenpeuk en werd de drank in het bos gezet voor de reus. Nu is het afwachten. En eindelijk ook deze avond: de dropping! Bij terugkomst kreeg iedereen een lekker wentelteefje en chocolademelk.
Na het ontbijt op bed werd er koers gezet naar Zutphen. Een lekker patatje en een middagje winkelen was erg gezellig.

Die avond kwam de reus, hij had de drank gedronken, maar er was iets niet goed gegaan. Hij had een bochel en een bult op z’n neus, een baard en kromme handen. Wat was er mis gegaan. Opnieuw werden ingrediënten gezocht, de volgende dag de rest, dat moest zo.
Vrijdagochtend kwam er een brief van een druïde, die vroeg om tussen 7 uur en half die avond naar het Buitenste Buitenbos te komen. Maar eerste nog een spel, het Robin Hood spel.

Aangekomen bij de druïde met de toverdrank gooide hij dit in zijn kookpot en zei een toverspreuk: CINSARONEL ET IETNUS FIJGERJA ELNIERAN. De drank ging weer mee en nu maar hopen dat het goed komt. En ja, veel gedreun, daar was de reus. Hij dronk de drank en hoera, de misvormingen verdwenen en hij werd ook nog klein!! Feest dus, met disco optredens, zelfgemaakte liedjes en nog een spannend verhaal bij olielampjes.
Moe en een beetje vies stapte iedereen uit de bus in Den Haag. Het was wel weer leuk geweest.Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 1988         Naar: Kampverslag 1990