Kampverslag 2021: Sprookjeskamp

 

Zaterdag 17 juli stonden 43 kinderen (en 3 peuters/kleuters) en 12 leiding gepakt en gezakt klaar om op kamp te gaan naar het scoutingterrein bij Veldhoven. De touringcar en de vrachtauto, met een vrijwillige chauffeur, kwamen mooi op tijd aan en alles werd uitgeladen. De tenten werden opgezet, de boodschappen gedaan en het kamp kon beginnen.
Elk jaar is het weer de vraag: wat is het thema?

Na het eten en de afwas gingen we zingen in de kampvuurkuil, zaklampen mee en, hoe vreemd, liepen we door een deur de kampvuurplaats op. Na wat liedje hoorden we ineens een knal en was er rook en daar kwamen twee vreemde figuren. Een man met een lange witte baard, een zwarte mantel en een punthoed en een vrouw met roze haar, een punthoed met lichtjes en een regenboog rok. Ze waren ruzie aan het maken. De vrouw, ze heet Grimmeke, was boos omdat ze in geen één sprookje voorkwam en vond dat haar broer, Andersom, daarvoor moest zorgen. Van kwaadheid had ze alle sprookjes door elkaar gegooid. We werden om hulp gevraagd, om de sprookjes weer compleet te maken en misschien konden we met z’n allen een sprookje voor Grimmeke schrijven? Natuurlijk wilden we helpen en zo deden we de rest van de week veel spel en andere activiteiten, die met sprookjes te maken hadden.
Elk groepje kreeg een eigen sprookje en ging een eigen groepsnaam verzinnen, die daarbij hoorde. We deden het toverdranken smokkelspel, het Sneeuwwitje spel, een spel om edelstenen te halen bij sprookjeshuizen, een sprokentocht in het donker, we zochten in stukken gehakte sprookjes bij elkaar en maakten magische knutsels. Steeds wonnen de groepjes stukken van sprookjes, van henzelf, maar ook van de andere sprookjes. Ook kwamen Andersom en Grimmeke langs om te kijken hoe het ging.

 Ook gingen we zwemmen in ons eigen zwembad en glijden op de buikschuifbaan, werden we arm bij het kampvuur, de trimbaan rond het kampterrein werd ook voor punten gedaan, de tieners gingen kanoën en we bekeken een film in onze eigen buitenbioscoop liggend op de luchtbedden en slaapzakken. En elke avond schreef een groepje een stukje aan het sprookje voor Grimmeke.
Op donderdag moesten de groepjes hun eigen sprookje compleet krijgen en dat werd een spel met ruilen en opdrachten aan elkaar voor de eigen stukken. Toen dat gelukt was, was het tijd voor feest.
Op vrijdag werden de tenten opgeruimd en verhuisde iedereen z’n spullen naar de blokhut voor de laatste nacht daar. Die avond was er een lekker diner met tussendoor een vertelling van de sprookjes van de groepjes met toneelspel, liedjes en poppenkast. Daarna de disco en het kampvuur en lekker slapen in de grote zalen van de blokhut.
Het verhaal van de kampdienst op zondagmiddag ging over Jona, een bijzonder verhaal.
Zaterdag kwam de bus en bracht ons weer veilig thuis na een gezellige kampweek met prachtig weer.

 

 

Bekijk hier nog meer foto's.   Naar: Kampverslag 2020  Naar: Kampverslag 2022