Kampverslag 2000: Boerenkamp - Luyksgestel

 

Met 33 kinderen en tieners en 11 man/vrouw leiding vertrokken we met de bus naar Luyksgestel.


Dit jaar gingen we voor het eerst “voor ons zelf” met eigen materiaal, van tenten tot de pollepel.
Dus we begonnen met het opzetten van de tenten.
’s Avonds na het eten kwam er een telefoontje van opa Krelis, Hij is naar ons onderweg en wacht in z’n rolstoel bij de bushalte om opgehaald te worden. Terug op het kampterrein vertelt hij dat hij naar een verzorgingstehuis gaat en onder ons, 6 families (Hark, Koekkoek, Schep, Schoffel, Klomp en Gans), zijn bezittingen wil verdelen.

Uit 2 van de 6 familie groepjes moet een bruid en bruidegom komen, die op vrijdagavond de boerenbruiloft zullen vieren. De familiegroepjes kunnen hun bruidsschat verdienen door spellen te winnen en zo hun eigen boerderij te vullen met dieren, planten en alles wat je op een boerderij nodig hebt. Jammer genoeg waren er ook rampen, zoals een mislukte oogst waarbij de boerderijen koren moest inleveren. Op woensdag kwam er onverwachts een verre neef van boer Krelis, die de erfenis opeiste. Daarom was er op donderdag een echte rechtszaak, die wij gelukkig wonnen.
We speelden het dierengeluidenspel, het erfenisspel, het dukaten/eurospel, vossenjacht  in het dorp, dierenstratego. Ook gingen we brood bakken in het Bakkerijmuseum en natuurlijk zwemmen. De hele week door werd het zoenspel gespeeld. Tijdens het kampvuur kwam opa Krelis nog even langs om te horen of alles goed ging.
Vrijdagavond hadden we de boeren bruiloft, maar er moest eerst gestreden worden door twee koppels uit de families Koekkoek en Hark. Ze moesten het spel 'de toren van Pisa' spelen.

Met het bruidspaar Thom en Tamar en we deden leuke spelletjes, aten taart en waren natuurlijk optredens, een discofeest en kampvuur.
De kampdienst en avondsluitingen gingen over toepasselijke bijbelverhalen zoals de zaaier, het verloren schaap en het mosterdzaadje.
Het was een leuk kamp en hopelijk tot volgend jaar !!

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 1999 Naar: Kampverslag 2001