Kampverslag 2013: Televisie-kamp - Mierlo


Zomerkamp. Ieder jaar is het weer een groot succes. Dit jaar gingen er 32 kinderen/tieners samen met de leiding  van 20 tot 27 juli naar het kampterrein bij Mierlo. Dit terrein bestaat uit een grote blokhut met daarvoor 3 grote grasvelden met halverwege een vennetje met een eiland.

De kinderen sliepen in zelf opgezette tenten.

Het thema van dit jaar was TV-kamp. Het werd geïntroduceerd door John de Lol en Jantine Spring in ’t Veld, die vertelden dat de kinderen in groepjes een Tv-zender moesten bedenken.


Tijdens de kampweek werden er verschillende activiteiten gedaan. Uitstapjes naar het dorp, een kampdienst met taartjes van Abel, zwemmen in het zwembad, (nacht)spellen spelen, vlotten bouwen, glijden op de buikglijbaan, een nachtwandeling met spannend verhaal en veel meer.


De meeste van deze activiteiten stonden in teken van het thema en er kon ‘zendtijd’ mee worden verdient. Deze zendtijd spaarden de groepjes op om aan het einde van de week hun eigen televisie-programma te kunnen maken. Dagelijks werd door een groepje het journaal en door een ander groepje een reclame opgenomen die 's avonds vertoond werden.

Toen het een keer 's avonds heel laat was geworden, zorgde de leiding voor ontbijt op bed.

Tussen de activiteiten door was er voor de kinderen genoeg tijd om te kunnen voetballen, tafeltennissen, chillen in hun tent, kikkers vangen, naar de kantine te gaan of andere leuke dingen.

De week werd afgesloten met taart, een kampvuur en disco!
 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2012 Naar: Kampverslag 2014


Hieronder de vijf TV-reclames die de kinderen en tieners zelf gemaakt hebben.