Kampverslag 2020: Wild West kamp

Hoera, we mogen op kamp (met een corona protocol). Helaas konden de tieners van 13 en14 jaar dit jaar niet mee.
We vertrokken vanaf de Bergkerk met 25 kinderen, 3 peuters en 11 leiding naar Luyksgestel.

Na het opzetten van de tenten en het lekkere eten kwamen er ineens een cowboy, Buffalo Bill en een indiaan, Chaffa-Tanga-Gungua, wat Regenboog betekent, het kampterrein op. Ze vroegen wie we waren. We vertelden dat we daar op kamp waren. Dat was oké, maar we moesten wel registreren en zo ging iedereen op de foto. Als je wilde met een hoed of leuke jas of bloes. Ook kreeg iedereen een eigen groepje en leiding. Daarna deden we in het bos naast de blokhut het water-spons-en-vuur spel.


De volgende  ochtend begon na het ontbijt de kampdienst, dat ging over herders.
Daarna gingen we van start met het Wild west spel. Dat lijkt op monopoly, maar was wat eenvoudiger en natuurlijk in de stijl van het Wilde Westen. Elk groepje kreeg startgeld, omstebeurt gooien met de dobbelsteen en het paard als pion. Dus kopen, verkopen en aan soms aan andere groepjes betalen. Het spel speelden we elke dag onder leiding van de cowboy of de indiaan. Ook kon je voor je groepje extra geld verdienen door een klusje te doen (was de leiding blij mee!). Ook kon je veel geld verdienen als je eigen wanted poster aan de blokhut gehangen was, dan leverde een klusje wel $ 500,- op!
‘s Middags speelden we levend 21-gen en gingen we lekker eten van de BBQ-en en zongen liedjes in de kampvuurplaats.
Het engels ontbijt smaakte prima de volgende dag en ook de tosti’s die we kregen tijdens het knutselen. De meeste kinderen maakten een regenmaker! In het donker speelden we het spel boskwartetten met allerlei soorten kwartet zoals 4 banken, 4 pannen, maar ook 4 vla pakken.
Dinsdag was het nog steeds mooi weer, maar naar het zwembad mochten we niet vanwege het corona protocol en dus gingen we maar een rondje wandelen door het bos en vonden we veel hele grote dennenappels. Teruggekomen op het kampterrein stonden er 2 grote zwembaden en kwam er een buikschuifbaan! Die avond lagen we best op tijd in onze tent, maar nog niet om te slapen! Eerst nog even bed bingo spelen.

Het was al koud, dus in de slaapzak liggen was prima, maar die nacht werd het nog kouder brr. Gelukkig scheen de volgende dag de zon weer volop en na het ontbijt moesten we eerst, zoals elke ochtend, de tenten opruimen.
Het was tijd om te gaan sporten met veel leuke spelletjes, zoals lassowerpen, verkleedrace, pijl en boog schieten en goudklompjes opgraven.

Toen het donker werd  speurden we naar de leiding, die verstopt zat in het bos voor nummerjacht met de getallen van de Maya’s. Gelukkig mocht de zaklantaarn mee.
Donderdag maakten we de groepsfoto’s en ’s middags gingen we het bos in om levend dieren stratego te spelen. Het was warm, dus kon er nog een keer gezwommen worden in onze eigen zwembaden. Aan het eind van de middag een verassing: er kwam een echte ijscokar het terrein op en iedereen mocht een ijsje kiezen. Lekker! Ook hielpen veel kinderen mee om hout te verzamelen voor het kampvuur die avond. Het was een mooi, groot en warm vuur.


Helaas was het die nacht de laatste in de tent, want vrijdagochtend werden de tenten opgeruimd en zouden we met z’n allen in de blokhut slapen. De laatste avond aten we een lekkere maaltijd en toen was het tijd voor de bonte avond. Natuurlijk kwamen Buffalo Bill en Tanga ook langs. We hadden het Wild West spel goed gespeeld en de het groepje Nevada had gewonnen. Toen werd het geld van de groepjes verdeeld over de groepsleden en gingen we het “casino” in om al het geld uit te geven of er meer van te maken door allerlei spelletjes.
Daarna disco!! En heerlijk slapen in de blokhut.
Zaterdag bracht de touringcar ons weer in Den Haag. Ook kreeg iedereen toen de kampherinnering, een dromenvanger. Het was een leuke week, tot volgend jaar.

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2019    Naar: Kampverslag 2021