Kampverslag 2011: Middeleeuws kamp Luksgestel

Van zaterdag 2 t/m zaterdag 9 juli vond het jaarlijkse zomerkamp van ons jeugdwerk plaats. Per touringcar vertrokken 26 kinderen, 21 tieners en 12 leid(st)ers vanaf de Bergkerk en 't Valkennest naar het kampterrein in de bossen bij Luyksgestel. Daar aangekomen werden eerst 18 tenten opgezet. Dit keer stond het kamp in het teken van de Middeleeuwen. 's Avonds, na het verknipte ansichtkaartenspel, werden de deelnemers bijeengeroepen door de Heraut met de boodschap dat hij edelen zocht om de koning te helpen met het herbouwen van de stad. De kinderen en tieners werden tot hertogen, baronnen, edelen, jonkheren, markiezen en gravinnen geslagen.

Elk groepje maakte ook een eigen vlag. Onder leiding van koning Machia, de prinsessen Rosa en Viola en de Heraut werd dagelijks het spel Machiavelli gespeeld. Aan het eind van de week mochten de winnaars zich bouwmeester noemen. Op zondag werd op middeleeuwse wijze een heiligenviering met mirakelspel en markt gehouden. We hebben veel leuke activiteiten kunnen doen met elkaar. Zo hebben we gezwommen, ge-BBQ, (nacht)spelen gespeeld zoals levend stratego, levend 21-gen, het verhuisspel en een griezeltocht. In Bergeijk hebben we een vossenjacht en een ruilspel gedaan.

De tieners hebben 's nachts in het dorp Luyksgestel een moordspel gedaan waarbij o.a. met mobieltjes een middeleeuwse moord moest worden opgelost. Terwijl de tieners een chilldag hadden, bezochten de kinderen het bakkerijmuseum, waar ze hun zelf gebakken brood opaten. Toen de kinderen het kasteelbouwspel deden gingen de tieners naar het outdoorcentrum in Weebosch voor een heuse survival. Natuurlijk was er ook de nachtwandeling met een spannend verhaal van Marinus over de in die streken gevreesde Bokkenrijders.

Het kamp werd afgesloten met bourgondisch eten, disco en kampvuur. Wat hebben wij een leuke en gave week gehad daar met elkaar! Op een paar kleine buien na bleef het gelukkig de hele week droog en zonnig. 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2010 Naar: Kampverslag 2012