Kampverslag 2017: Piratenkamp ( Inclusief videoverslag )                 

 

Zaterdag 8 juli 2017 gingen 32 kinderen, 12 tieners en 12 leid(st)ers voor een week op zomerkamp in Mierlo.

Daar aangekomen werden eerst alle tenten opgezet, de boodschappen gedaan en konden de kinderen vrij spelen. Toen iedereen ‘s avonds naar z'n  tent moest om een lange broek en goede schoenen aan te gaan doen, zagen we een piratenkapitein met een grote kaart zoekend over het kampterrein lopen samen met zijn scheepsmaatje. Met z'n allen zochten we mee naar de schat en die werd ook gevonden! We moesten er voor hem op passen. Daarna gingen we het pirateneilandspel doen en toen slapen.

De zondag begon relaxt met ontbijt in het zonnetje. Daarna moesten de tenten opgeruimd worden en kwam de tenteninspectie. De mooiste tenten kregen een papegaai op hun dak. Na de kampdienst over het verhaal van 3 bomen en 3 dromen kwam kapitein Kylhaler met z'n hulpje weer even langs. Tot onze grote schrik was de schat verdwenen en

niemand wist waar die was. Tijdens de lunch kwam kapitein Iglo langs met vissticks voor ons. Hij kwam geld halen bij de kapitein want die had toch een schat gevonden? 's Middags speelden we vlaggenroof, 's avonds kwam ook Steven Stil geld halen bij de kapitein (die er niet was) en de dag eindigde met een spannende boswandeling in het donker bij volle maan.

Maandag begonnen we de dag met Engels ontbijt: ei, spek en cornflakes. Na even winkelen in de kantine zijn de tieners richting Helmond vertrokken, waar ze een tieneractiviteit hadden. Ze hebben vlotten gebouwd, waarop ze ook gevaren hebben.

Daarna hebben ze een frietje gegeten in Mierlo-hout. Ondertussen hadden de kinderen een knutselmiddag. Ze hebben mooie vlaggen gemaakt voor de groepjes, ook hebben ze schatkisten gemaakt. De tieners maakten later ook een vlag. ‘s Avonds hebben we lekker gebarbecued bij het kampvuur waar we zelf het hout voor hebben gesprokkeld. En voordat we naar bed gingen hebben we in het donker het dranksmokkelspel gespeeld, waarbij zoveel mogelijk ‘sterke drank’ gesmokkeld moest worden zonder betrapt te worden door de douane.

De dinsdag begon heel goed: lekker uitslapen en dan ook nog eens ontbijt op bed. Na het opruimen van de tenten en een bezoekje aan de kantine gingen we naar het dorp Mierlo.

Daar aten we een snack en deden we een soort vossenjachtspel. Daarna was er gelegenheid om zelf te winkelen en kregen we een lekker ijsje. Terug op het kampterrein gingen we chillen. Na het avondeten, het corvee, journaal en avondsluiting, was het de bedoeling om een nachtspel te gaan spelen. Maar helaas begon het te regenen en niet zo'n klein beetje ook. Pippi Langkous kwam nog langs om haar geld terug te krijgen van kapitein Kylhaler. Helaas wisten we nog steeds niet waar de schat was. Toen zijn we een leuke piratenfilm gaan kijken en kregen we wentelteefjes. Zo eindigde de dag ook nog goed.

Wat doe je als het regent als je wakker wordt? Lekker in je slaapzak blijven liggen. Na het afkijken van de film van de dag ervoor, hadden we woensdag een sportdag. Rond 3 uur werd het eindelijk droog en sloten we de sportdag af met het succesvolle vlaggenspel. Daarna deden we nog wedstrijdjes op de stormbaan. Voor het eten was nog even tijd om zelf te spelen. Na het avondeten, journaal en avondsluiting, gingen we onze hersens inspannen met het 100-vragenspel; er hingen in het bos overal verspreid meerkeuzevragen die je moest beantwoorden. Na afloop kregen we heerlijke dikkertjes en kwamen Kapitein Kylhaler, Jubelina en Loetje Dekzwabber langs. Toen de kinderen in bed lagen, gingen de tieners nog een kleine wandeling maken naar de hei en een broodje shoarma eten. Helaas konden we donderdag niet zwemmen omdat het te koud was. In plaats daarvan kwam er een grote stormbaan en buikschuifbaan. Daar heeft iedereen zich heel wat uurtjes mee vermaakt. ’s Middags brak het zonnetje door. Na het eten, journaal en avondsluiting kwam Rode Riek, de barvrouw van Pirateneiland langs. Ook aan haar was Kapitein Kylhaler geld verschuldigd. Maar helaas, de schat was nog steeds niet terecht en er was dus ook geen geld. Bij het piratenschepen-nachtspel moesten piratenhavens gevonden worden in het bos. Die waren onder andere te herkennen aan verschillende geluiden. Dat was heel lastig, want je mocht geen zaklamp aandoen en het was heel donker. Je moest heel stil door het bos sluipen om niet op een ‘mistbank’ te varen.

Vrijdag, na het ontbijt, was het tijd om foto’s te maken en de tenten op te ruimen. Gelukkig lukte dat voordat het heel hard ging regenen. Alle deelnemers hadden inmiddels hun hele hebben en houden naar de blokhut verplaatst om daar de laatste nacht door te brengen. ‘s Middags vonden de voorbereidingen plaats voor de bonte avond. Die begon na het eten meteen goed met Kapitein Kylhaler en Jubelina. De kinderen ontdekten dat de kapitein al slaapwandelend zelf de schat gestolen en begraven had. In het bos werd de schatkist opgegraven en terug in de blokhut vertelde de kapitein dat we allemaal een klein schatkistje ter herinnering aan dit kamp krijgen. Na drie opvoeringen van kinderen was het tijd voor disco, chips en limonade. Moe maar voldaan kroop iedereen z’n slaapzak in.

Zaterdag 15 juli kwam de touringcar ons weer halen en gingen we goed gemutst huiswaarts, wel jammer om naar huis te gaan; het was een fantastische kampweek!

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2016 Naar: Kampverslag 2018