Kampverslag 1990: Boerenkamp

In een zeer luxe bus kwamen we in Mierlo aan. Het was mooi weer. We deden eerst kennismakings-krantenmep.
Toen we ’s avonds in de blokhut zaten kwam er een oude boer, Krelis Knol, die zei dat we allemaal achterkleinkinderen van hem waren. We werden in “gezinnen” (groepjes) ingedeeld: familie Knor, Piep, Tok, Kwak, Mauw en Snuf. Krelis had land weg te geven en dat wilde hij aan de rijkste familie en er moest ook getrouwd worden. Er was ook een testament en elk groepje een boerderij scorebord.
De volgende dag begon met regen en de kampdienst over Ruth. ’s Middags werd het lekker weer en deden we het eierraapspel. Maandag was het ook mooi weer, maar we gingen nog niet zwemmen, want het zou nog mooier worden. Daarom deden we de sportdag met kruiwagenloop, zaklopen en nog veel meer. Het eindspel was dat elk groepje een vogelverschrikker moest maken. ’s Avonds deden we het dierengeluidenspel en kregen we lekkere chocolade melk. De volgende dag hebben we heerlijk gezwommen! Tijdens het kampvuur die avond hebben we lekkere broodjes gebakken.

Woensdag stonden we vroeg op en gingen we naar de klompenmaker in Helmond. Daarna een lekker patatje bij de snackbar en de vossenjacht en natuurlijk winkelen.


Donderdagmiddag speelden we een leuk marktspel en soms werd er vals gespeeld. Het watergevecht daarna was verkoelend en dus wel nodig. En ja de dropping ging ook door!! Eén groepje liep al slapend langs de weg en werd met het busje maar opgehaald.
Vrijdag, de laatste dag, dus werd het duidelijk wat er met de erfenis van opa Krelis moest gebeuren.

Er bleek nog een testament te zijn kwamen een notaris en haar secretaresse vertellen. De bruidsparen, die moesten trouwen moesten uit verschillende families komen. Na het tellen van de scores, dus wat er verzameld was op de boerderij scoreborden, bleek dat de bruiden en bruidengommen kwamen uit de families Piep en Knor.


Die avond was het feest met de honeymoon quiz, playbacken, wedstrijdjes tussen families, toneelstukjes, een lied van de leiding, bruidstaart, kampvuur en disco.
Zaterdag terug naar Den Haag, het was een zeer warme dag en er volgde een warm afscheid. Tot volgend jaar!


Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 1989         Naar: Kampverslag 1991