Kampverslag 1992: Robin Hood kamp

Een bijzonder begin van het kamp, want bij de Boogaard stonden we al stil met de bus. Het bleek slechts om een lege tank te gaan (wel gek, maar ja) en we reden door naar Mierlo.
Na alles ingeruimd te hebben , gingen we na het eten zingen in de blokhut  en toen schoot er een pijl naar binnen. Op het dat zat Robin Hood, die vertelde dat we 5 families waren met wat bezit. Namens koning Jan zou de belastingdienst ons steeds wat afhandig maken, maar daar ging hij bij helpen. En toe Robin weg was, kwam de belastingdienst ook!

Zondagochtend was de kampdienst over  Job en ’s middags gingen we mooie hutten bouwen. Toen het eindelijk donker was deden we het nachtspel Goudroof. Daarna kregen we wentelteefjes en chocolademelk.
Na het traditionele engels ontbijt begon de sportdag met veel spelletjes en een parcours.
De volgende dag hadden we wat zieke kinderen en deden we rustig aan. Het regende ook een beetje, aar ’s middags konden we toch het Robin Hood spel spelen.  Die nacht kon de dropping gelukkig wel door gaan en sliepen we de volgende ochtend eerst uit. Toen was het tijd om met een opdrachtentocht naar het zwembad te lopen. Toch waren er nog steeds wat zieken, volgens de dokter een zomergriepje.


Donderdag bekeken we kasteel Helmond en aten we lekker bij de snackbar en zochten we vossen in de winkelstraat van Helmond. Terug op het kampterrein dook er ineens iemand op in een zwarte mantel Het was een marskramer met drankjes en het goede bericht dat koning Richard weer in het land was. ’s Avonds mochten we een klein kampvuur maken en kwam Robin Hood ons geld brengen, maar even later ook weer de belastingdienst. Alle families moesten 5 zilverstukken inleveren, maar gelukkig joeg Robin Hood de belastingdienst weer weg. Daarna konden we lekkere broodjes bakken boven het vuur.

De laatste dag volksdansten we vrolijk in de zon. En daar was koning Richard met z’n schildknaap! ’s Avonds was het feest omdat hij weer terug was, met BBQ, disco en kampvuur.
Zaterdag gingen we met een luxe dubbeldekker bus naar huis. Volgend jaar zien we elkaar weer!


Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 1991 Naar: Kampverslag 1993