Kampverslag 1993: Reis door de wereld in 7 dagen

Het duurde lang voor de bus kwam, maar we kwamen toch in Mierlo aan.
Na de tentenindeling, water-spons-en-vuur spel en avondeten, kwamen we bij elkaar in een donkere zaal, waar een door stond, waarop stond: alleen openen in volstrekte duisternis. Dat deden we en toen verscheen er een wit hoofd met een hand en een bol, die blauw ging gloeien. Het was Frodo, de stem der volkeren. Hij stuurde ons op wereldreis om van alles te weten te komen. We zouden eerst naar Zuid Amerika gaan.

De groepjes namen gingen we zelf verzinnen met een yel erbij. We heten de Kilometervreters, de Schnitselnezen, de Mierlakkers, de Ikken en de Frobbelbobbels.
In Zuid Amerika deden we een zonnetocht, in Europa aten we engels ontbijt en deden we de sportdag met spellen uit Europese landen. In Afrika speelden we het safarispel, in Noord Amerika het Ugh-ugh spel en maakten mooie totempalen. Toen we in Australië waren was het kerst, want daar vier je kerst in de zomer met echte kerstboom en het kerstverhaal. De laatste dag kwamen we in Azië met echt Aziatisch eten. De hele week aten we wat bij het werelddeel hoorde, wat we bezochten, zoals BBQ en hamburgers. De dropping was ook leuk, maar helaas konden we door het slechte weer niet zwemmen. Daarom mochten we, toen we in Helmond waren, op de kermis in de “spin”. Ook deden we daar een opdrachtentocht.


Gelukkig kon wel het kampvuur doorgaan en bakten we zelf een broodje op een lange stok. Ook gingen we volksdansen, dat ging goed.
Tijdens de bonte avond met veel optredens kwam Frodo, het hoofd, nog een keer. Met de laatste speluitslagen en de kampherinnering, een opgerolde miniatuur wereldkaart. Met Chinees vuurwerk knalden we weer terug naar Mierlo.
De kampdienst ging over straatkinderen en de avondsluiting hadden bijbelverhalen over vriendschap
Met disco en kampvuur sloten we de week af. Zaterdag opruimen en naar huis!


Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 1992 Naar: Kampverslag 1994