Kampverslag 2022: Superheldenkamp

 

Voor 6 tieners en 2 leiding begon het kamp een dag eerder. Ze vertrokken op vrijdag 8 juli met de fiets voor een gezellige fietstocht vanaf de haven bij Schoonhoven naar het kampterrein, met een overnachting in trekkershutten in de buurt van Alphen.
De rest van de groep, 40 kinderen, tieners en 10 leiding, stapten op zaterdag in de bus bij de Bergkerk.

Aangekomen op het ruime kampterrein bij Luyksgestel werden de tenten opgezet.


’s Avonds waren we in de blokhut liedjes aan ’t zingen toen we ineens opgeschrikt werden door een extra aflevering van het jeugdjournaal. Daarin zagen we rampen gebeuren over de hele wereld en het was een mysterie wie erachter zat, tot iemand de blokhut in kwam: Brute Barry. Hij was de superheld die alle superkrachten had verzameld om goed te doen, maar toen ging het mis! En waren er rampen in plaatst van geode dingen. Brute Barry was bozig en verdween weer.

 

Gelukkig kwam er op het scherm een gouden masker genaamd Aurum 79, die ons om hulp vroeg. Allemaal kwamen we in een superhelden groepje. Als Superman, Thor, Batman, Super Woman, Ironman en de Hulk gingen we de komende week met het goed doen van spel Brute Barry zijn krachten afpakken.

 

Het eerste spel van het kamp, het dwaallichtenspel, van die avond was erg leuk.
De volgende dagen speelden we overdag vlaggenroof, reis langs planeten spel, het verknipte superhelden kaartspel, de alleskunner, gingen we zwemmen en speelden we boerengolf bij alpaca’s. In de avond en nacht deden we het superhelden film spel, speurden we naar leiding als superheld op foto’s, losten we een moord op, speelden we bedbingo, zaten we bij het kampvuur, zongen we veel liedjes in de blokhut en sloten we de week af met disco.

 

De kampdienst ging over David en Goliath: wie is de echte held?

Ook Brute Barry werd verslagen omdat we alle spellen goed deden. Zo raakte hij z’n hamer, cape, bril, vleermuis, schild en spierenpak en dus al z’n krachten kwijt. Aurum 79 kwam weer op het scherm en was erg blij met ons. We kregen als de beloning de kampherinnering: een lint in de groepskleur met hanger met een bliksemschicht.
We hadden mooi weer en na deze gezellige kampweek stonden we zaterdag 16 juli weer bij de Bergkerk. Volgend jaar weer!

 

 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2021