Kampverslag 1991: Sprookjeskamp

De tenten stonden alweer klaar in Mierlo toen we aankwamen. We deden een leuk kennismakingsspel met ballonnen en ’s avonds deden we levend stratego. Toen we naar bed wilden, kwam er in eens iemand aan, het was Teiwerika, een tovenares. Ze kwam om hulp vragen, want de plaaggeest had haar spiegelsteen gestolen. Daarmee kon hij vervelende dingen doen dus de steen moest gevonden worden.

Daarom gingen we mee naar sprookjesland. Iedereen kreeg een T-shirt met een magisch teken en we stapten door een grote spiegel.

In de dagen die volgden maakten we een lange ochtend wandeling, hadden we de kampdienst over dromen, speelden we het Sneeuwwitje spel, bakten we broodjes op het kampvuur en hadden we de sportdag. Op maandag wilden we graag eten, maar helaas … de keukenleiding was nergens te vinden. We vonden ze uiteindelijk vastgebonden aan de waterput, met een kaartje van A. Kirewiet, de plaaggeest.
Met een speurtocht liepen we naar zwembad en ’s avonds deden we toverdrankenspel.

De volgende dag mochten we uitslapen en ging de kantine open, maar … de spullen waren gestolen! Door de plaaggeest natuurlijk. Gelukkig vonden we alles terug. In het dorp liepen leuke vossen die we moesten zoeken en we konden lekker winkelen.

Die avond regende het heel erg, zodat we de volgende avond pas de dropping hadden, de laatste groep was pas om 3.30 uur thuis!
De volgende dag was de voorbereiding voor de bonte avond. Het werd heel gezellig. Ook kwam Teiwerika met het laatste puzzelstuk in een brok gips, want elke keer als er een spel gespeeld was mochten de winnaars een puzzelstuk van een kaart zoeken. Die brok gips was de laatste streek van A. Kirewiet. Toen de kaart in elkaar gezet was bleek het in spiegelbeeld het kampterrein te zijn en konden we zien waar de spiegelsteen begraven was. In de kist vonden we de spiegelsteen, in stukken. Wel mooie stukken zodat we allemaal als kampherinnering een spiegeltje meekregen.
Zaterdag in de bus weer naar huis na een leuk en gezellig kamp. Nog wel wat traantjes van degenen die volgend jaar te oud zijn om weer mee te gaan ….

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 1990  Naar: Kampverslag 1992