Leiding

Leiding 

Wie organiseren de zomerkampen?

Onze leidingploeg bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers. Mensen die het leuk vinden om in hun vrije tijd, naast hun vaste baan of studie, zorg te dragen voor het jaarlijkse Zomerkamp. Veel van hen zijn vroeger zelf ook als deelnemer mee geweest en weten als geen ander hoe ontzettend leuk kamp is! Mensen die op een enthousiaste, maar ook serieuze manier met het kamp omgaan. Alle leiding heeft een VOG. Er is ook leiding met een BHV en EHBO diploma.

Als het nodig is wordt de leidingploeg bijna altijd aangevuld met voornamelijk voormalige deelnemers aan het zomerkamp. Vaak is dat niet nodig, want de leiding is een hechte groep.

Je kunt de vrijwilligers al voor het kamp ontmoeten bij de verschillende activiteiten door het jaar heen.

 Maak kennis met de leiding van dit jaar. 

In januari starten we met de voorbereiding van het kamp, zoals het thema verzinnen, het programma maken en het menu samen stellen. Er wordt elke maand vergaderd.

Tijdens het kamp wordt iedere dag minimaal twee keer de tijd genomen voor de leidingbespreking (zichtbaar voor en met zicht op de kinderen), “koffie voor de leiding!”

Naast het genieten van iets te drinken, heeft dit een aantal andere doelen. Het programma wordt doorgenomen en in overleg worden de taken verdeeld. Ook de evaluatie van programmaonderdelen vindt plaats. Eventuele problemen met kinderen komen dan ook ter sprake. Tevens is het een klein moment van “rust”. De leiding is even onder elkaar. De dingen van de dag worden besproken. Wel is er altijd ruimte voor de kinderen om aan te kloppen als ze de leiding nodig hebben.

De verantwoordelijkheden van de vrijwilligers zijn:

  • Het programma in de kampweek regelen
  • Het thema tot zijn recht laten komen
  • Boodschappen doen en eten klaarmaken
  • Het samen met de kinderen afwassen, journaal schrijven, avondsluiting voorbereiden en washokken schoonmaken.
  • Het begeleiden van de kinderen tijdens de kampweek
  • Gezelligheid en plezier maken met de deelnemers en onderling

 

De leiding heeft er al ontzettend veel zin in en wij bezorgen uw kind graag een onvergetelijke vakantie!