Voor ouders

Voor ouders

 

Gaat uw kind voor het eerst op kamp? Of heeft u één van die kinderen die een kleine 'zomerkamp verslaving' heeft opgelopen en die al in de winter begint te vragen wanneer ze nu eindelijk weer op kamp kunnen?

In alle gevallen wilt u als ouder goed geïnformeerd zijn over waar uw kind terecht komt en hoe een zomerkampweek er voor uw zoon of dochter uit gaat zien.
Bent u enthousiast en verdient uw kind ook de vakantie van zijn/haar leven? Op deze website vindt u ook meer informatie over de invulling van de week, kosten, de vrijwilligers / leiding, foto's etc. Mochten er daarna nog vragen of opmerkingen zijn, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij maken graag kennis met u. Wij zullen ook nader kennismaken met uw kind en u opnemen, als uw kind voor het eerst meegaat, ook als we jullie kennen van andere activiteiten.
 

De kampweek is voor kinderen en tieners. Je bent kind als je op de basisschool zit en je bent tiener als je een jaar middelbare school achter de rug hebt.

We gaan naar een kampterrein (dat we huren van scouting) met een blokhut met daarin een keuken, wc’s, douches en grote zalen. Slapen doen we in eigen tenten; ook de leiding. Naast en op het terrein zijn er bossen en velden om spel te doen.

Ook voor u als ouders is het Zomerkamp een hele bijzondere week. Je kind (voor het eerst) een weekje op kamp laten gaan is spannend. Voor sommige ouders is het een weekje rust. Voor andere ouders bepaalt het kamp al jaren hun complete vakantieplanning en moet alles er voor wijken! Kamp hoort erbij. Op kamp beleeft uw kind een unieke week met een programma’s met een verrassend thema, leuke spellen, veel plezier en gezelligheid in de groep en met de leiding.

Een week of drie voor het kamp begint, krijgt elke deelnemer de “Kamppraat” met alle informatie over het komende kamp.

Voor kinderen die medicatie gebruiken is het zeker ook mogelijk om mee te gaan op kamp. De medicatie moet aan de leiding worden afgegeven en zij zorgen ervoor dat de medicijnen in de juiste hoeveelheid en op tijd worden ingenomen. Het is van belang dat u dit (zo mogelijk) al bij opgave vermeldt.

Ook met eetwensen, zoals vegetarisch, kunnen we rekening houden, mits van te voren vermeld. Mocht tijdens de kampweek het nodig zijn om een dokter of ziekenhuis te bezoeken, dan zal dat altijd gedaan worden. Ouders worden daar natuurlijk over ingelicht. Voor kinderen vanaf 14 jaar geldt sinds een aantal jaar de legitimatieplicht. Dit betekent dat 14 jarigen ook op kamp hun identiteitsbewijs bij zich dienen te hebben. 

Een bezoek van ouders of bekenden wordt niet op prijs gesteld: niet alleen zijn we altijd druk in de weer met ons programma en hebben we dus geen tijd voor ontvangst van derden, voor de kinderen is de komst van bekenden vaak ook een vreemde onderbreking van het kamp. 

Iedere deelnemer krijgt aan het eind van de week een kampherinnering mee. Na de kampweek is er in januari een reünie/ filmavond. De kampfilm wordt vertoond en krijgen de deelnemers het Kampjournaal boekje met verslagen en foto’s van de week. 

Post

Het is altijd leuk om tijdens kamp een kaartje of brief te ontvangen. Iedere dag wordt er post uitgedeeld en dat is op zichzelf voor de kinderen altijd een hele happening, in afwachting of er een kaartje of brief voor hen bij zit. Geef het kampadres dus zoveel mogelijk aan familie, vrienden of kennissen. Stuur liever ook geen post meer weg na donderdag, aangezien de post zaterdag meestal niet op tijd is om deze nog uit te delen.

 

Waarin zijn we speciaal?

 • Kamperen op een mooie locatie, dit keer in Putten, midden in de prachtige bossen
 • Ruime plaats om de bus te stappen: bij de Bergkerk, Daal en Bergselaan
 • een ontspannend programma, met een klein inhoudelijk deel bij de avondsluitingen
 • we nemen niet meer dan ± 50 kinderen mee. Zo kennen we alle kinderen bij naam!
 • we maken kleine groepjes, waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor elke deelnemer
 • enthousiaste leiding
 • spannende activiteiten
 • tussen de programma’s door kunnen de kinderen voetballen, lijn- of volleyballen, tafeltennissen en lekker buiten of in de tent liggen. Er is een kist met spelmateriaal
 • lekker en goed eten, waarbij we rekening houden met speciale voedingswensen
 • kantine: ons kampwinkeltje dat elke dag een keer open gaat
 • een kampherinnering voor iedereen

kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijk zomerkamp!