Kampverslag 2005: Zevensprongkamp Veldhoven

Zaterdagochtend 9 juli stond de bus klaar bij de Bergkerk. Na het Valkennest waar meer kinderen en tenten en veel spullen werden ingeladen gingen we dit keer met 43 kinderen en 13 man\vrouw leiding een week kamperen op een scoutingterrein bij Veldhoven.
Een ruime blokhut en een ruim kampterrein  voor de tenten was een weeklang ons wereldje.

Met z’n allen hebben we 18 tenten opgezet. Boodschappen werden er gedaan zodat we ’s avonds een lekkere gevulde soep konden eten.

Toen we die avond in de blokhut bij elkaar zaten, stootte één van de leidng z’n hoofd tegen een schilderij en zo vonden we een brief uit 1907. Dat was het begin van een week waarin we de zevende weg moesten zien te vinden. De brief was namelijk van een achterkleinzoon van  de graaf van Wolfshoek. De eerste graaf was omstreeks 1777 zijn kasteel, Zevenhoven, kwijtgeraakt aan een gemene zogenaamde vriend en er was maar één manier om de eigendomspapieren, die ergens waren begraven, terug te vinden. Het vinden van de zevende weg. Er was wel een wegwijzer, maar daarop stonden maar 6 wegen. Zo liepen we die week elke dag één van die wegen: het Welkomspad op zaterdag, de Kerklaan op zondag (trimbaan, kerkdienst over de muren van Jericho en 7 kastelentocht) , de Waterweg op maandag (zwemmen dus, maar ’s avonds kampvuur), het zweetpad op dinsdag (sportdag en nachtopdrachtentocht), de Dorpsstraat op woensdag (bezoek aan Veldhoven en Valkenswaard, waar de tieners ook kanoden), de Wildgang op donderdag (dierenstratego en kimspelen) en op vrijdag moesten we dus die zevende weg zien te vinden.

In de loop van de week hadden alle groepjes aanwijzingen verdiend met het winnen van spelen: had je gewonnen dan kreeg je een foto met de richting van de zevende weg. Hoe lager je plaats bij het spel hoe meer de foto, die je kreeg ingezoomd was en het dus moeilijker was om de goede richting te vinden. Ook kwam er elke dag iemand langs uit het verleden van de graaf: de tuinvrouw, de gravin, iemand uit Afrika, de postbode, een tante, een neef uit Amerika en een wulpse dame. Deze personen brachten elk 2 stukken van een kaart, die we nodig hadden om de schat te vinden. En inderdaad op vrijdag konden we met de foto’s de plek van de schat vinden. Na wat graafwerk kwam er een kistje, met daarin nog een kistje en daarin nog een kistje te voorschijn. De oude eigendomspapieren van kasteel Zevenhoven hadden we gevonden!! En wie kwam diezelfde avond op bezoek: de zevende graaf van Wolfshoek. Zo konden we hem het kasteel weer terug geven. Als dank hiervoor kregen we allemaal een kampherinnering: een houten wegwijzertje met daarop “Zevende weg”. Die avond vierden we feest met een 7 gangen diner, optredens van bijna alle kinderen en daarna disco en kampvuur. Ook bakten we nog broodjes bij het vuur.

De hele kampweek stond in het teken van ZEVEN. De groepjes heten: Zevenaren, Zevenhutters, Zevenummers, Zevenbergschehoekers, Zevenhuizers, Zevenbuurters. De kampdienst en avondsluitingen hadden allemaal een bijbelverhaal met het getal ZEVEN.

We deden het 7 geluidenspel, de 7 kastelentocht, spelletjes met 7 bij het nachtopdrachtenspel, er waren 7 vossen en 7 kimspelen.

Na 7 nachtjes slapen moesten we echt weer naar huis. De tenten waren opgeruimd de blokhut geveegd en alles weer ingepakt. Het was een gezellige kampweek met schitterend weer.

Natuurlijk gaan we volgend jaar ook,  maar dan weer naar Luyksgestel.

Nelleke van Kooij-Tanja

 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2004  Naar: Kampverslag 2006