Kampverslag 1999: Tijdreiskamp - Luyksgestel

Met 41 deelnemers en 12 leiding vertrokken we naar Luyksgestel. Luchtbedden opblazen en alles in de tenten zetten en toen vond een groepje een begraven kist op  de zandvlakte. Na het eten bekeken we de kist beter. Er zaten 5 sloten aan en er kwam een stem uit! We hoorden dat we door de tijd moesten reizen om de sleutels te vinden. Vanuit een ruimte in de blokhut liepen we met enge muziek door de tijdgrens naar buiten en kwamen een mummie uit Egypte tegen.
De volgende dag werd na het piramidespel de 1ste sleutel gevonden. Daarna gingen we naar de Middeleeuwen, waar we de magiër en de jonkvrouw van vorig jaar tegen kwamen.

De kampdienst ging over het verhaal van Mozes in het biezen mandje. De avondsluitingen volgeden een tijdlijn met bijbelverhalen zoals David en Goliath, Simson en Daniël. Het nachtspel was stenen verzilveren bij de magiër, maar helaas de roofridders konden die weer afpakken. De volgende ochtend kregen we engels ontbijt en gingen we zwemmen! ’s Avonds deden we het kastelen verknipte ansichtkaartenspel en vonden we de 2de sleutel. Gelijk daarna reisden we naar de toekomst, een marsvrouwtje verwelkomde ons.

De lunch de volgende dag kregen we astronauten eten: een pilletje en een groen slokje drinken. Het planetenspel in het bos was leuk en gelukkig vonden we de 3de op iemands bord en reisden door naar de oertijd met een holbewoner en gingen we BBQ-en. Woensdag sliepen we uit en gingen we dus brunchen. ’s Middags deden we oertijd spelletjes en ’s avonds werden we gedropt. Ontbijt op bed in eigen tent en toen naar het dorp voor een coole vossenjacht.

Van elke leiding die je vond kreeg je een dubbeltje en daar moest je iets leuks voor kopen. Jammer genoeg mochten we geen kampvuur maken van de brandweer donderdagavond en toen gingen we spelletjes doen. Vrijdagochtend kwamen we in de piratentijd en speelden we piraten-vlaggenroof. ’s Middags oefenen voor de bonte avond, mooi aankleden en dan het eind diner. Iedereen kreeg een ooglapje. Ook hadden we nu alle sleutels voor de kist en die konden we open maken.

De stem van de geest uit de kist bracht ons weer in het heden en ook de kampherinnering die in de kist zat. Na een leuke bonte avond met veel optredens en disco sliepen we de laatste nacht in de tent. Toen we wakker werden regende het, maar gelukkig hadden we een droge kampweek! Het was weer te gek.

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 1998  Naar: Kampverslag 2000