Kampverslag 2007: Sprookjeskamp Luyksgestel

Zaterdag 28 juli stond er weer een bus klaar, eerst bij de Bergkerk en even  later bij ’t Valkennest. De touringcar volgeladen en nog 2 busjes vol gingen we naar blokhut “De Teerling” in bossen bij Luyksgestel. Daar aangekomen eerst tenten opzetten, leiding ging boodschappen doen en daarna kon er gespeeld worden.

Na het avondeten gingen we zingen in de blokhut, toen we buiten een enorme knal hoorden. Nieuwsgierig gingen we op zoek en in het bos achter de blokhut zagen we 2 ruziemakers. Het bleken sultan Misu en heks Tira te zijn. De heks was heel boos, want ze kwam in geen enkel sprookje voor. Daarom probeerde ze ergens in te komen, met het gevolg dat met een enorme knal de sprookjes van Grimm en ‘Duizend en één nacht’ in stukken, door elkaar in een grote koperen ketel terecht waren gekomen.

De sultan was hier erg boos over, maar hoe moest het nu opgelost worden want de sprookjes moesten wel weer compleet gemaakt worden. Er was nog iemand afgekomen op het geruzie van die twee: Moeder de Gans. Haar sprookjes waren niet door de war gegooiden daarom bood zij haar hulp aan bij het herstellen van de andere sprookjes. En misschien moest er ook wel sprookje voor heks Tira geschreven worden! Natuurlijk wilde iedereen wel daaraan meehelpen, maar voordat dat kon moesten we eerst met z’n allen door de deur naar sprookjesland.

Diezelfde avond speelden we het parelvissersspel in het donkere bos. De groepjes kinderen konden door goed te spelen, delen van sprookjes winnen. Elk groepje moest een eigen sprookje compleet maken: Joris en de draak, Repelsteeltje, Aladin en de wonderlamp, Raponsel, De geest uit de fles, Klaas Vaak en Sinbad en de zeeslangen.

Zondagochtend hadden we onze eigen kampdienst. Dat ging over een sprookje van Godfried Bomans: “De rijke bramenplukker”. De avondsluitingen gingen steeds over een andere gelijkenis van Jezus.
Zondagmiddag hebben we het 101-vragen spel gespeeld: een test van sprookjeskennis! ’s Avonds in het donker moest er toverdrank gesmokkeld worden.

 
Op maandag gaan we meestal zwemmen, maar het weer werkte niet mee, dus dat werd uitgesteld. Daarom ging de kindergroep naar Bergeijk om de vossenjacht te spelen en te winkelen.De tienergroep liep vanuit het kampterrein een speurtocht door Luyksgestel, waarbij opdrachten en antwoorden via de mobiele telefoon gespeeld werden. ’s Avonds ging het kampvuur aan.

De volgende dag gingen de tieners op pad naar een outdoorcentrum. De kinderen gingen sprookjeskastelen bouwen door middel van een spel. Gelukkig was het woensdag aardig warm weer zodat we naar het buitenzembad konden. Het water was toch wel koud, maar het zonnetje best warm.

Donderdag hadden alle groepjes heel veel sprookjesstukken verzameld, maar niet allemaal van het eigen sprookje. Daarom gingen we met een spel proberen het eigen sprookje compleet te maken en moeder de Gans hielp daarbij. Natuurlijk lukte dat en de volgende dag was het feest.

Nadat vrijdag eerst alle tenten opgeruimd waren, begonnen de voorbereidingen voor de bonte avond. Het werd een gezellige avond met toneelstukjes, gedicht, verhalen, disco en kampvuur. Ook kwamen sultan Misu, heks Tira en moeder de Gans nog op bezoek. Tira kreeg haar eigen verhaal, geschreven door de kinderen en de kinderen kregen als kampherinnering een verenpen.

Zaterdag kwam de bus ons weer halen om naar Den Haag te gaan. Het was een leuke kampweek en volgend jaar? Dan gaan we weer!! 

 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2006  Naar: Kampverslag 2008