Kampverslag 2002: Babbelonisch kamp Mierlo

Met vertraging kwamen we aan in Mierlo, waar we verwelkomd werden door een echte lakei. Na het tenten opzetten werden de groepjes ingedeeld met alleen maar een vlag in een bepaalde kleur. Het bleek dat elk groepje een hertogdom zou zijn en z’n eigen naam moest verzinnen en een groet en een eigen grote vlag ging maken.
Zondagochtend kwam er hoog bezoek, gebracht met een wagen met paarden ervoor.

Het was koning Lodewijk en koningin Louise. En ook een nar en lakei Olivier. De andere lakei, Olienul, had er dus voor gezorgd dat het land ineens opgedeeld was in verschillende hertogdommen. Deze lakei werd ontslagen. Het koningspaar was op zoek naar een nieuw land want hun kasteel was geplunderd door piraten. Wij wilde graag meehelpen, maar we moesten ons wel bewijzen. Door spellen te winnen konden we specialiteiten kaartjes kiezen en zo laten zien welk land het beste was om in te wonen.
Zo deden we het juwelenspel, het kroonluchterspel, het grenshandelsspel, het ja-nee spel, het verknipte koningshuis ansichtkaartenspel en sportspelletjes. Natuurlijk gingen we ook zwemmen, naar het dorp voor de vossenjacht en de tieners kanoën, en een door de regen verlate dropping.

Dit keer hadden we op zondagavond de kampdienst over de toren van Babel en de avondsluitingen gingen over 4 koningen uit de bijbel.
Aan het eind van de week werden de tenten weer opgeruimd en de laatste nacht zouden we in de blokhut gaan slapen.

Maar eerst nog de bonte avond. De groepjes hadden hun gewonnen specialiteiten voorbereid en uitgewerkt: een acrobatiek voorstelling door Bosgroenland, culinaire hapjes en drankjes door Aabeetjes, een schilderij van 2x2 meter door Land van Appelsientje, dans  door Lilaparadijs, modeshow door Rogisamarre, toneelspel door Grijze Octopus en een muziekband door Slangenland. Elk groepje had ook een eigen volkslied en alle liedjes kwamen elkaar in het nieuwe volkslied, wat we natuurlijk hebben gezongen. Met z’n allen waren we een superland geworden waar het koningspaar goed kon wonen!
De afsluiting met disco en kampvuur was weer een groot feest. Volgend jaar weer!!

 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2001  Naar: Kampverslag 2003