Kampverslag 1997: Artiestenkamp Luyksgestel

Vanaf de Petrakerk en ’t Valkennest vertrokken we met 49 deelnemers , 4 kleine kinderen en 12 leiding naar Luyksgestel.
Na het spel Holland-België en het eten gingen we een avondwandeling maken en toen kwamen we Joop van Ellende en Toos Hopeloos tegen van artiestenbureau “Joop en Toos”. We maakten een afspraak in de blokhut en ze bleken op zoek te zijn naar nieuwe talenten, ons dus. Een contract en sterren verdienen met je groepje. Zo kwamen er schilders, dansers, acteurs, zangers, goochelaars en circusartiesten.
Zondagochtend begonnen we met ochtendgymnastiek en het ontbijt en tenten opruimen deden we het 100 vragenspel. ’s Middags was er een kampdienst in de wei met het verhaal van Jozef, wat we met z’n allen hebben uitgespeeld. Het discolichtenspel ’s nachts was eng met een dwaallicht en douanes.
De volgende ochtend was er natuurlijk engels ontbijt en toen deden we de hele dag sterrenslag, wat erg leuk was. Toen we die avond in de blokhut waren om te zingen en voor journaal en avondsluiting kwam Joop van Ellende binnen rennen: Toos was spoorloos. We hoorden hulpgeroep en vonden Toos vastgebonden aan een boom met voor har een hoopje zand en een brilletje.

Wat was er gebeurd? Die avond waren er optredens van de goochelaars en de dansers. E werden er sterren verdiend met de spellen die we gedaan hadden.
Dinsdag in het dorp aten we lekker bij de snackbar en deden we vossenjacht, waarbij bij elke vos iets niet klopte.

Bij het kampvuur die avond waren weer 2 optredens, van de zangers en de schilders.  D dag erna speelden we vlaggenroof. Leuk zoals altijd en ’s middags was casinomiddag. De dropping die nacht was natuurlijk veel te kort. Na terugkomst vonden we al onze mokken opgehangen in het net en lag er een hoopje zand met een bril er op.


Donderdag was het weer eindelijk mooi genoeg om te gaan zwemmen. We liepen er met een speurtocht naar toe. ’s Avonds kwam Toos kijken naar het optreden van de acteurs en de circusartiesten. Nadat Toos weg was kwamen er ineens 2 anderen: Nol de Mol en de bodygard Harry. Ze zeiden collega’s te zijn van Joop en Toos en boden ons contracten aan om bij Hans Kazan te gaan werken. Vijf van de zes groepjes kochten dit voor sterren. Helaas, toen Nol de Mol wegging deed ze een bekend brilletje op, we kregen ze niet meer te pakken.
Vrijdag, de laatste dag. Voor de bonte avond werd geoefend en decors met palmbomen gemaakt.

Tijdens het diner waren de optredens en kregen we allemaal de gouden muis trofee als kampherinnering. Toen nog disco, kampvuur  en lekkere cocktails.
Zaterdag: dus inpakken en naar huis. Jammer, volgend jaar weer!

 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 1996  Naar: Kampverslag 1998