Kampverslag 2009: MusicCamp Ewijk

 

Daar sta je dan, zaterdag 11 juli, bij de Bergkerk te wachten op de touringcar. Je ziet bekende gezichten. De meesten ken je van de kindermiddagen of tienersoos. Wie zouden er dit jaar nieuw zijn? Wie stappen er op bij ’t Valkennest?
Nadat ook de deelnemers aan de Apeldoornselaan zijn ingestapt is duidelijk welke 53 kinderen en tieners mee gaan op kamp. Wat zou de leiding dit jaar verzonnen hebben? Hoe ziet het nieuwe kampterrein in Ewijk er uit?

Het is gelukkig mooi weer als we in Ewijk aankomen. Op een groot grasveld moesten we onze eigen tenten opzetten; in twee grote cirkels; één voor de kinderen en één voor de tieners.
Zoals gebruikelijk mocht je zelf kiezen bij wie je in de tent wilt.

Na het avondeten werd in de blokhut een soort idols auditie gehouden. De leiding ging verkleed als jury audities van andere leiding beoordelen.


Vervolgens werd uitgelegd dat dit kamp in het teken van muziek zou staan: een Musiccamp dus. De kinderen en tieners werden in groepjes ingedeeld en die groepjes vormden de bands waarmee gedurende de week geoefend moest worden voor de Camp-music-award.
De zaterdag werd afgesloten met een avondwandeling door een donker bos met een spannend  verhaal op de Waaldijk.
We gingen zondag niet naar de kerk maar hielden zelf een Kampdienst. Het ging over David die op zijn harp speelde voor koning Saul. `s Middags speelden we het Blinde vinkenspel. Dat was echt lachen; geblinddoekt hand in hand op zoek naar een muziekgeluid; met het risico tegen een doelpaal op te botsen of in de struiken of het volleybalnet te belanden. Die nacht deden we het Hitspel waarbij je als radiostation de hits van je favoriete artiest moest zien te verkopen aan andere radiostations.

 

En de rest van de week? Lekker chillen en kletsen in of voor je tent, wat voetballen, volleyballen en natuurlijk meedoen aan de door de leiding georganiseerde programmaonderdelen. Zoals op maandag na een Engels ontbijt naar het zwembad en aansluitend een heerlijke barbecue, dinsdag lekker uitslapen en gingen de kinderen het “Bouw je muziekstudio”spel spelen en gingen de tieners naar een outdoorcentrum om daar onder andere heel spectaculair kratten te stapelen en ´ s avonds het discolichtenspel. Op woensdag, toen het zonnetje al heerlijk scheen was er ontbijt op bed, wat wil je nog meer? Daarna naar het dorp voor een fotospeurtocht en natuurlijk shoppen en ´ s avond een spannend nachtopdrachtenspel, waarbij de kinderen met pijlen een route volgden en allerlei spelletjes in het donker deden en de tieners met een kaart liepen en opdrachten kregen via mobieltjes. Donderdag was er een soort highland-sportdag waar onder andere paal geworpen werd. ´s Avonds gingen de kinderen videoclips opnemen. En toen het donker werd: kampvuur! Toen de kinderen naar bed gingen, bleven de tieners nog heel lang bij het kampvuur liggen.

 

Vrijdag stond helemaal in het teken van het opruimen van de tenten en het opnemen van videoclips die ´s avonds werden vertoond. Alle kinderen en tieners vormden de jury. Uiteindelijk wonnen de  Blauwe Henkies de gouden Camp-music-award. Tot slot was er kampvuur en disco.

En voor je het weet is het dan weer zaterdag, de kampweek is voorbij, moet je weer naar huis en afscheid nemen van al die leuke mensen. Eigenlijk zou je nog een weekje willen blijven, maar ja, er staan ouders bij de Bergkerk te wachten, helaas. Dan volgend jaar maar weer!

Filmpjes:

Blauwe Henkies

Golden Giants

Love Handles

 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2008  Naar: Kampverslag 2010