Kampverslag 1995: Avonturierskamp Losser

De bus was wat laat bij ’t Valkennest, maar eindelijk vertrokken we uitgezwaaid door onze familie en Cor en Corry Cnapzack.

De laatste 2 waren er ook ineens op het kampterrein, ze moesten in Maastricht zijn, die avonturiers, maar ze verdwaalden. Ze gaven ons de opdracht om echte avonturiers te worden. De groepjes heten: Landlopers, Hardlopers, Zaklopers, Klaplopers en Zandlopers.
Zondag ging de kampdienst over bevrijding, want dat was precies 50 jaar geleden. ’s Middags deden we een kwis en gingen we hutten bouwen. Cor en Corry Cnapzack kwamen de volgende dag en elk groepje kreeg een sticker op het scoreboord, want iedereen was al een beetje meer een avonturier geworden. Daarna deden we leuke sprotspelletjes. Een griezelige spooktocht sloot de dag af. We worden dapper!

Dinsdag was het erg warm en gingen we naar het zwembad. Woensdag kwamen Cor en Corry weer met speluitslagen en stickers en vertrokken we naar het dorp. We hadden vossenjacht en konden shoppen en patatjes eten.

Na het eten moesten we rusten en was er dropping. De volgende ochtend hadden we fijn ontbijt op bed. Na de speurtocht ’s middags met kaart gingen we op en zelf gemaakt vuurtje een soepje koken. Dat was lekker.

Vrijdag ging het hard regenen, maar dat was niet erg, want we gingen binnen mooie zonnewijzers maken. De bonte avond deden we ook maar binnen, maar buiten kon er toch wel kampvuur gemaakt worden.

De bonte avond werd gepresenteerd door Cor en Corry. We aren allemaal echte avonturiers geworden deze week, want we kunnen hutten bouwen, eten koken op een vuurtje, spoorzoeken, sterke verhalen vertellen, ons ongemerkt verplaatsen, lange afstand lopen, creatief zijn, zijn dapper en we hebben uithoudingvermogen. Al kampherinnering kregen we allemaal een mini rugzakje.
Zaterdag waren we klaar met inpakken en de bus kwam maar niet, even later zat ie ook nog vast in het zand. Toch kwamen we aan in Den Haag, tot volgend jaar!

 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 1994  Naar: Kampverslag 1996