Kampverslag 2016: Heksenkamp ( Inclusief videoverslag )

 

Van zaterdag 9 t/m zaterdag 16 juli vond het jaarlijkse zomerkamp van ons jeugdwerk plaats met 37 kinderen, 11 tieners en 13 leid(st)ers.

Dit jaar begon voor 7 deelnemers en 3 leiding het zomerkamp al op vrijdag, want ze gingen fietsen naar het kamp. Beginnend in Schoonhoven fietsten ze naar Oisterwijk voor  een overnachting. De dag erna weer op de fiets, nu naar het kampterrein in de bossen bij Luyksgestel.

In Den Haag stond toen de rest van de groep klaar om per touringcar vanaf de Bergkerk  te vertrekken naar het kamp. Toen ook de fietsers waren aangekomen  werden eerst 18 tenten opgezet.

Dit keer stond het kamp in het teken van een goede en een kwaaie heks. 's Avonds, na de avondwandeling met een spannend verhaal, werden de deelnemers in het bos opgewacht door de goede witte heks met de boodschap dat ze haar spiegel kwijt was. Die vonden we op de zandheuvel en nadat met een spreuk per ongeluk de kwade groene jaloerse heks was bevrijd uit de spiegel, hadden we een probleem…. 

De kinderen en tieners werden in groepjes verdeeld. Elk groepje moest door de week heen dingen verzamelen waar kwade heksen niet van houden zoals vleermuizen, klavertjes 4.  Zo konden ze de witte heks helpen om de groene heks weer in de spiegel te krijgen. Die heks haalde de hele week allerlei dingen uit zoals de mokken in de boom hangen en schoenen aan elkaar knopen. Op zondag werd de kampdienst gehouden. Het ging over wonder van natuur, mens en dier. Bij de avondsluitingen ging het over bijzondere vrouwen uit de Bijbel.

We hebben gedurende de week veel leuke activiteiten gedaan met elkaar. Zo hebben we gezwommen, ge-BBQ, (nacht)spelen gespeeld zoals “In de ban van de heksenbezems” , het ‘Tovenaars en heksen smokkel spel”, opdrachtenspel in het donker en een spooktocht. In Bergeijk hebben we een vossenjacht met foto’s in de etalages gedaan. De tieners hebben 's nachts in het dorp Luyksgestel een moordspel gedaan waarbij de moord van Bleke Betje moest worden opgelost. Toen de kinderen het Hans en Grietje spel deden, gingen de tieners naar Valkenswaard om de Dommel af te kanoën. Natuurlijk was er ook een watergevecht en kampvuur.

Op woensdag speelden we bedbingo liggend in je eigen tent in je slaapzak, heel gezellig met een vuurtje in het midden, maar toen kwam de groene heks! Ze kleurde het vuur groen en blauw en met een spreuk draaide ze volgende dag om. Daarna werden we wakker en gingen we gelijk in de blokhut net zoals ’s avonds een koekje eten en iets drinken en toen een bosspel doen. Toen gingen we eten: eerst een toetje en als warm eten een broodje hamburger. Aan het eind van de dag kregen we dus ontbijt, maar gelukkig kwam de witte heks en samen met haar en een spreuk kwam alles weer goed.

Het kamp werd afgesloten met lekker eten, disco en kampvuur. En natuurlijk is de groene heks weer in de spiegel verdwenen met behulp van de winnende groepjes en de witte heks! Wat hebben wij een leuke en gave week gehad daar met elkaar! Op een paar kleine buien na bleef het gelukkig de hele week droog en zonnig. Volgend jaar gaan we weer!!

 Bekijk hier de rest van de foto's. Naar: Kampverslag 2015 Naar: Kampverslag 2017