Voor deelnemers

Voor deelnemers

 

Dat is een goed idee: jij mee met ons kamp!! Wat ons betreft het allerleukste kamp!

Heb jij zin in een te gekke start van de zomervakantie, zonder je ouders en met een groep leuke leeftijdsgenootjes? Een week met veel lol, gezelligheid en leuke activiteiten? Zoals bos- en nachtspelen, zwemmen, naar het dorp, knutselen, vrij spelen en met elkaar lekker eten.

Op deze site vinden jullie heel veel   informatie over het kamp met uiteraard ook heel veel foto's! Hier link naar de foto’s van afgelopen jaren  kan je ook zien wat er in de voorgaande jaren gebeurde. Ben je ook nog eens tussen de 7 en 15 jaar? In 2024 wordt er van 13 t/m 20 juli weer een super zomerkamp georganiseerd! Schrijf je dan snel  in! Dat wordt een week om nooit te vergeten!

De kampweek is voor kinderen en tieners. Je bent kind als je op de basisschool zit en je bent tiener als je een jaar middelbare school achter de rug hebt. De kinder- en tienergroep doen dingen apart en dingen samen. We gaan naar een kampterrein (dat we huren van scouting) met een blokhut met daarin een keuken, wc’s, douches en grote zalen. Slapen doen we in eigen tenten. Je slaapt in een 2, 4, 5 of 6 persoonstent met kinderen van jouw leeftijd. De leiding slaapt ook in een tent, die tussen de andere tenten instaat. Naast en op het terrein zijn er bossen en velden om spel te doen.

Lekker eten, lekker afwassen. We eten 3 keer per dag, elke avond zorgt onze keukenleiding van die dag voor een lekkere warme maaltijd. Elke dag eten we iets anders, van aardappels en salade tot macaroni en BBQ. Op het kamp helpt iedereen dus één keer per week mee met afwassen, schoonmaken en de tafels klaarzetten. Andere taken zijn avondsluiting en een journaal schrijven. Dit doe je met je groepje en je eigen leiding. Dit gebeurt altijd voor of na het (avond)eten. Kantine. Op het kamp is er ook een kantine Een keer per dag zijn in dit winkeltjes lekkere dingen en ansichtkaarten te koop. Hiervoor gebruik je een kantinekaart van max. € 12,-. Meer geld hoef je niet mee te nemen. 

Medicijnen, heb je die nodig ? Geen probleem. Aan het begin van de week worden de medicijnen door de leiding verzameld en tijdens de week op de juiste tijd door de leiding aan je gegeven. We kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor medicijnen, die je zelf in je tent bij je houdt. 

Legitimatieplicht 14-jarigen : voor kinderen vanaf 14 jaar geldt sinds een aantal jaar de legitimatieplicht. Dit betekent dat 14 jarigen en ouder ook op kamp hun identiteitsbewijs bij zich dienen te hebben. Meer informatie over het kamp staat elders op deze site. Mochten er nog vragen zijn die niet op de site worden  beantwoord, neem dan gerust contact met ons op.

 

Weekprogramma 

Deze kampweek zit bomvol met allerlei binnen- en buitenactiviteiten.

De hele dag is er van alles te doen. We gaan vooral heel veel spellen doen! Speurtocht, leuke bos-en nachtspelen, het kampvuur, naar het dorp, BBQ, vossenjacht, knutselen, meedoen aan de sportdag en de kampcompetitie aangaan met de andere deelnemers. We zingen kampliedjes of luisteren naar een spannend verhaal ergens in het bos. Bij mooi weer doen we waterspelletjes of gaan we naar het zwembad. En als het regent doen we bijvoorbeeld het uitdaag-spel in de blokhut. En we hebben nog de spetterende afsluiting van het kamp met de bonte avond en disco.

Verder kun je in je vrije tijd tafeltennissen, voetballen, volleyballen en nog veel meer. Er gaat een grote kist met spelmateriaal mee. Gezellig in je tent of in de zon kletsen en chillen kan natuurlijk ook. Het ontbijt, de lunch en het diner eten we met z'n allen buiten of in de blokhut (alleen als het regent). Het kamp heeft de beschikking over een volledige keuken waarin rekening gehouden kan worden met allergieën en diëten.

Aan het einde van de week krijgt iedereen een kampherinnering , horend bij het thema. Voor het kamp begint krijgt elke deelnemer de “Kamppraat” met alle informatie over het komende kamp. Na de kampweek is er in januari een reünie/ filmavond. De kampfilm wordt vertoond en jullie krijgen het Kampjournaal boekje met verslagen en foto’s van de week.