Kampverslag 2001: Heksenkamp Mierlo

Met 50 kinderen, 2 kleintjes en 13 leiding vertrok de bus naar Mierlo. Vlakbij het kampterrein zagen we voor de bus een in het wit geklede vrouw met punthoed en bezem lopen, ze zwaaide en verdween. Die avond kwam ze bij ons in de blokhut. Ze was een witte heks en heette Estella. Een witte heks houdt zich bezig met goede dingen, zoals geneeskrachtige kruiden. Ze was eenzaam en praatte daarom met haar spiegelbeeld in een grote spiegel in de blokhut. Toen één van de kinderen ook met haar spiegelbeeld wilde praten en een verkeerde spreuk tegen de spiegel zei, verscheen er een zwarte heks. Wat nu?

 ‘s Avonds deden we het blinde heksenvinken spel, liepen de tieners een avondwandeling en gingen we slapen. Zondagochtend deden de kinderen de wandeling ook speelden we het spel “In de ban van de ring”. De kampdienst ging over het boek Openbaring.

 ’s Avond kwam Estella ons om hulp vragen om de zwarte heks, die Stanka heet, weg te jagen. Er moesten dingen verzonnen en gedaan worden die zwarte heksen niet leuk vinden. Zo heeft elke dag een eigen kleur, dus dat doen wij ook. Zondag is geel. We deden nog een cool spel: toverdrank smokkelen.

De volgende dag was een witte dag.  Het regende, maar we gingen toch zwemmen. We gingen met z’n allen lopen over een rij matten, dat was leuk. Die avond moesten we vroeg naar bed! En die nacht … werden de tieners om 3 uur wakker gemaakt voor de dropping en de kinderen om half 5. We zagen de zon opkomen! Weer terug op het kampterrein kregen we lekker soep en een broodje hamburger. Daarna uitslapen tot ongeveer 12 uur, het was de rode dag inmiddels. Die middag spel gedaan met een grote parachute en gelijnbald. ’s Avonds aten we cornflakes en eieren? Raar heeft de zwarte heks de dag omgedraaid? Ook waren de veters van onze schoenen aan elkaar geknoopt, vinden we spinnen in de limonade.  Gelukkig kwam Estella nog langs en met een toverrijmpje is de dag weer normaal geworden.

Op de zwarte woensdag hebben de tieners in het dorp Mierlo levend cluedo gespeeld op de fiets. De kinderen speelden heksenjacht: de vossen waren dus heksen en aan wat ze bij zich hadden kon je ontdekken wie de echte was. Het patatje smaakte ook erg lekker. We hoefden niet terug te lopen naar het kampterrein, want er kwam een grote kar met 3 paarden, die ons terug bracht. Aangekomen bleken de spelenkist en de lampjes verdwenen. Toen het donker was deden we een enge spooktocht met erna een pannenkoek en chocomel om bij te komen van de schrik.

De blauwe donderdag was het mooi weer en gingen we sporten met leuke spelletjes. Tijdens het kampvuur probeerden we de gemene heks Stanka te verjagen, een heksenbezem en klappertjes in het vuur hielpen mee en ze ging er vandoor.  Estella kon weer met haar spiegelbeeld praten gelukkig.
De laatste dag, groene vrijdag, tenten opruimen, lekker eten, disco en optredens.
Zaterdag hadden we nog een gevalletje pech met de bus. Na minstens een uur in de berm, met de restanten melk, koek en borrelnoten, gingen we met een gerepareerde bus toch naar Den Haag. Tot volgend jaar.

 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2000  Naar: Kampverslag 2002