Kampverslag 2003: Westernkamp Luyksgestel

Met vertraging kwamen 38 kinderen en tieners, 11 leiding en 2 peuters aan op het kampterrein in Luyksgestel. Na het opzetten van de tenten kwam er een cowboy, Wild Billy Adams, het terrein op draven. Hij had 2 dames bij zich: Bella Star en Della Rose.

 De groep mocht blijkbaar alleen met een vergunning hier blijven, dus moest iedereen op de foto met of zonder hoed, om zo te registreren. ’s Avonds werd er o.l.v. Billy het Wild West Monopoly spel gespeeld. Dollars uitgeven en verdienen dus. Daarna gingen de tieners nog een wandeling maken.
Na het ontbijt zondagochtend werd er door de tentbewoners een naam voor hun tipi verzonnen. En in de middag in de hitte speelden iedereen het Vuurwaterspel. ‘s Avonds na het eten de kampdienst over vieren en toen ook nog het Indianen verhuisspel.  Het traditionele Engels ontbijt op maandag ochtend smaakte weer heerlijk en daarna was het tijd om te zwemmen. Het kampvuur, toen het donker was, was warm en de hamburgers en frikandellen in aluminiumfolie klaar gemaakt in de as van het kampvuur een lekkere verrassing.  
Dinsdag ochtend werd iedereen laat gewekt door de leiding en begon de sportdag. Het was erg warm, maar de spellen, zoals lassowerpen, met waterpistooltjes schieten en vissen, waren leuk. En watergevecht koelde iedereen lekker af en de spooktocht sloot de dag af. Natuurlijk werd het Wild West spel ook gespeeld onder leiding van Billy.
Woensdag gingen de kinderen en tieners in hun eigen groepje op survivaltocht om uiteindelijk uit de komen bij de grenspaal met België en een schat te vinden. Terug op het kampterrein kon je op een eigen gemaakt vuurtje een ei koken in een blikje.
Donderdag was voor de tieners de outdoor dag en ze gingen boogschieten.

 De kinderen gingen naar het dorp en aten een lekker patatje en moesten ze op zoek naar de vossen, die er rondliepen. Toen het donker werd speelden de tieners en kinderen het spel ‘In de ban van de totempalen.”
Na het opruimen van de tenten de  volgende dag begonnen de voorbereidingen voor de bonte avond. Barbecueën en de uitslag van wie het wild Westspel had gewonnen en toen het gewonnen geld weg spelen in het casino. Het was erg gezellig.

Zeker toen ook het kampvuur weer aan ging en de disco ging draaien.
Na de busreis naar huis kijkt iedereen terug op een leuke en warme kampweek!

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2002  Naar: Kampverslag 2004