Kampverslag 2015: Gallisch-Romeins kamp ( Inclusief videoverslag )                         

 

De eerste week van de grote vakantie was het weer zover! We gingen op kamp.

Met 52 kinderen en tieners en 13 man/vrouw leiding arriveerden we zaterdag 11 juli in Mierlo. Nadat er 20 tenten opgezet waren, de luchtbedden opgeblazen, de boodschappen in huis waren en de alle andere spullen uitgepakt kon het echt beginnen.

Na een heerlijke pastamaaltijd met 2 soorten saus speelden we in het bos het water, zwijn en vuur spel. Na dit spel werd duidelijk wat het thema van deze week was: Julius Caesar kwam met een soldaat het kampterrein op en riep dat we vanaf nu bij het Romeinse rijk hoorden. Gelukkig kwam ons stamhoofd Abraracourcix samen met zijn vrouw Bellefleur in opstand hiertegen en gingen we met z’n allen de strijd aan tegen de Romeinen. Wij zouden ons Gallische dorp behouden! Alle deelnemers werden in groepjes gedeeld (Houthakkers, Touwslagers, Leerlooiers, Steenhouwers, Wolwevers, Schoenlappers en Hoefsmeden) om zo ieder een legertje Romeinen te verslaan door spelen te winnen. Ook zou iedereen in de loop van de week een Gallische naam krijgen om een echte Galliër te worden. Ook moesten er ingrediënten voor onze eigen toverdranksoep verzameld worden.

Zondagochtend begon met de kampdienst, die ging over de naamsverandering van Paulus. De rest van de week gingen alle avondsluitingen over verhalen uit de zendingsreizen van Paulus. Het weer liet jammer genoeg wat te wensen over, regenachtig, maar we lieten ons niet naar binnen jagen. Zoveel mogelijk buiten zijn, dat doen we het liefst op kamp. De middag was gezellig met verschillende activiteiten zoals lekker knutselen, een grote menhir maken en chillen. Na het eten kregen de eerste kinderen hun Gallische naam en werden de eerste Romeinse soldaten verslagen. In het donker werd het toverdrank smokkelspel gespeeld.

Maandag was een erg regenachtige dag zodat de geplande buikschuifbaan en de hindernisbaan vervangen moesten worden voor 2 attracties, die binnen opgeblazen konden worden. De sportdag vond zo binnen en buiten plaats en was een groot succes. ’s Avonds verscheen de druïde Panoramix en kregen we weer namen en toverdranksoep ingrediënten.

Dinsdag gingen we naar het dorp Mierlo waar we het spel met de 7 Romeinen speelden. Ook winkelen kon daar en gelukkig kwam af en toe de zon door. Jammer genoeg was er ook regen en konden we niet als avondmaaltijd picknicken, dus dan maar terug naar het kampterrein. Het spel met verknipte ansichtkaarten werd die avond fanatiek gespeeld.

Woensdagochtend kreeg iedereen heerlijk ontbijt op bed en knapte het weer wat op zodat de tenten goed opgeruimd konden worden: lekker alle spullen even naar buiten en de tent vegen. Het spel levend 21-gen was erg leuk en ook het eten bij het kampvuur was lekker en leuk.

Donderdag was het zulk mooi weer (warm!) dat er gezwommen kon worden en dat hebben we dan ook gedaan! Lekker lang in het zwembad gebleven!

En vrijdag was het weer tijd om de tenten op te ruimen, die avond zouden we met z’n allen in de blokhut slapen. Ook ging elk groepje z’n eigen toverdranksoep maken met de verdiende ingrediënten. Als voorgerecht bij het avondeten at elk groepje z’n eigen soep en zo overwonnen we de Romeinen en iedereen was inmiddels ook een Galliër geworden. De avond was feestelijk met disco en kampvuur.

Zaterdag gingen we in een goede stemming naar huis, wel jammer om naar huis te gaan, maar . . . tot volgend jaar!!

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2014 Naar: Kampverslag 2016