Kampverslag 1996: Natuurkamp Vaassen

Bij de Ontmoetingskerk en bij ’t Valkennest stapten we in de bus naar Vaassen.

We waren er snel. De tenten werden ingedeeld en na het eten werden we geroepen door omdat er een kabouter was verschenen, Puck Wiro van Wide. Hij vroeg ons te helpen de natuur te beschermen. De groepjes waren ook bedreigde dieren: franjestaarten, bruinvissen, groene kikkers, rode wouwen, velduilen en bevers. Na het dierengeluidenspel ’s avonds, de volgende dag het dierenstratego en de kampdienst over de schepping, speelden we zondagavond bingo binnen omdat het zo regende. Het was wel gezellig.
Maandagochtend werden we heel vroeg uit bed gehaal, want er was een echte boswachter, die ons wilde dieren ging laten zien, we zagen wilde zwijnen!

Teruggekomen bij de blokhut kregen we engels ontbijt. Daarna deden we het safarispel tot het vreselijk ging regenen. Tenten liepen onder en de leiding ging tenten leeghalen en toen gingen de meisjes op de zolder van een blokhut slapen en de jongens in de tenten die nog goed waren.
De volgende dag waren er zieke kinderen, een zomervirus. Het werd een rustig dagje met 1 spel: het Greenpeace spel en een nachtspel met en pannenkoek als afsluiting.
De volgende ochtend sliepen we uit en kregen we ontbijt op bed. Daarna lopend en pendelend naar het dorp Epe, waar de vossenjacht begon na een lekker patatje.

‘s Avonds kwam Puck Wiro van Wide de scores van de spellen vertellen. Het ene groepje verloor meer dieren dan het andere.
Eindelijk gingen we donderdag zwemmen in het overdekte bad. Na het zwemmen moest iedereen met de kampfles shampoo z’n haren wassen. Lekker schoon! De grote kinderen deden nog een flinke nachtwandeling met een mooi verhaal.


Vrijdag, de laatste dag, gingen we leuke natuurproefjes doen ons voor bereiden op de bonte avond.
Er werden zelf gemaakte liederen gezongen en we zaten nog bij het kampvuur. Ook kwam natuurlijk Puck Wiro van Wide om te vertellen dat we het goed hadden gedaan en kregen we de kampherinnering een mooi natuurschilderijtjes met echt plantjes er in. Na goed gehousd te hebben gingen we slapen.
Zaterdagochtend inpakken en het was toch mooi weer! In de bus vielen veel kinderen in slaap. Het was vermoeiend, maar leuk en gezellig.

 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 1995  Naar: Kampverslag 1997