Kampverslag 1998: Middeleeuwskamp - Vaassen

Op vrijdag vertrok een groepje van 10 tieners met 2 leiding op de fiets naar het kamp in Vaassen. Ze hebben overnacht in trekkershutten op een camping bij Otterlo.

De rest van de groep van 38 deelnemers en 9 leiding vertrok op zaterdag vanuit Den Haag naar het kampterrein. De tenten werden ingericht en het kamp kon beginnen.
Die zaterdagavond verscheen er een middeleeuwse dame, Francoise geheten, die ons om hulp vroeg.
Zij kwam uit het verleden, ruim 500 jaar geleden had haar vader muziekstukken geschreven en bij zijn dood aan haar nagelaten.

Haar luie zus, Christina, vond het raar dat we van muziek hielden, maar werd jaloers toen ze niets erfde. Op een dag was ze verdwenen met de muziekstukken en was ze niet te vinden. Ze ging toen naar magiër William om raad. Hij kon er voor zorgen dat Christine in de rookpot verdween. Maar Francoise werd nu bevrijd, omringd door rook was ze op open plek in het bos. Ze had een brief van William bij waarin hij vertelde dat hij per ongeluk Francoise had laten verdwijnen, maar toe ook haar zus maar laten verdwijnen. Over 500 jaar keren ze beiden terug en dan kan ze naar het muziekstuk zoeken. Ze zou wel hulp nodig hebben en daarom was ze naar ons gekomen.

De volgende dag gingen alle groepjes (Narren, Herauten, Potsenmakers, Minstreels, Marskramers, Troubadours) een eigen vaandel maken en de middag begon met een Middeleeuwse kerkdienst waar kwakzalvers en marskramers langs kwamen. Er werd een mirakelspel opgevoerd van het verhaal van David en Jonathan. ’s Nachts werd het muziekinstrumenten geluiden spel gespeeld. Maandag was zwemdag en werd een muziekquiz gedaan. Ineens kwam Francoise weer in de rook en ook haar zus. Die zei dat we niet moesten luisteren.
De volgende dag regende het, maar kon toch ’s middags het kasteelbouw spel gedaan worden. ’s Avonds kwam ineens William de magiër. En werden 4 muziekstukken gevonden.

Na even gerust te hebben werd iedereen in kleine groepjes gedropt. De volgende ochtend was er ontbijt op bed in de eigen tent. Die middag bekeek iedereen het kasteel Cannenburgh en was er lekker patatje in het dorp Vaassen.
En gelukkig ‘s avonds nog 2 muziekstukken gevonden en daarna bingo gespeeld omdat het regende. Vrijdagochtend regende het nog en een paar kinderen moesten op zolder gaan slapen omdat hun tent lekte. Bij de bonte avond waren wel 14 (!) optredens en een afscheidslied van de fietstieners.
Het muziekstuk was ook compleet en William danste nog even mee. Na disco en kampvuur ging iedereen slapen.
Na een korte nacht inpakken en naar Den Haag. Tot volgend jaar.

 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 1997 Naar: Kampverslag 1999