Kampverslag 2023: Muziekkamp

 

Daar sta je dan, zaterdag 8 juli, bij de Bergkerk te wachten op de touringcar. Je ziet bekende gezichten. De meesten ken je van de kindermiddagen of tieneravonden. Wie zouden er dit jaar nieuw zijn?

Nadat iedereen ingestapt is wordt duidelijk welke 41 kinderen en tieners meegaan op kamp. Wat zou de leiding dit jaar verzonnen hebben? Hoe ziet het kampterrein in Putten er uit?

Het is gelukkig mooi weer als we in Putten aankomen. Op een groot veld gaan we onze eigen tenten opzetten; in een grote cirkel. Kinderen bij elkaar en tieners bij elkaar.

Zoals gebruikelijk mocht je zelf kiezen bij wie je in de tent wilt.

Overal op het kampterrein hing inmiddels een poster van Gerrie Goedgehoor. Hij zocht talenten. Na het avondeten werd in de blokhut een soort auditie/zangwedstrijd gehouden. Er ging een deel van de leiding optreden en als jury de audities van de medeleiding beoordelen. De leiding deed het niet zo best volgens de jury, dus ja, wat nu?

Gerrie Goedgehoor vroeg of er bij de kampgroep muziektalenten waren. Dit kamp zou dus in het teken van muziek staan. De kinderen en tieners werden in groepjes ingedeeld en die groepjes vormden de bands waarmee gedurende de week geoefend moest worden voor het optreden tijdens de bonte avond.

De zaterdag werd afgesloten met een avondwandeling door een donker bos waarbij we wel dieren, herten of zwijnen hoorden lopen maar helaas niet gezien hebben. Ook kwamen we een grote ijzeren ring tegen op het zwaartepunt van Nederland.

De weersvoorspelling voor zondag was niet zo goed, daarom werd besloten zondagochtend een spel te doen. We gingen ’s middags niet naar de kerk, maar hielden zelf een Kampdienst. Het ging over David die voor koning Saul speelde op zijn harp, en wat muziek met je kan doen.

’s Avonds stond een kampvuur gepland, wat helaas niet door kon gaan omdat alles nat was van de regen. Maar wel werd een ingelast spel, water-spons-en-vuur, gespeeld.

En de rest van de week? Lekker chillen en kletsen in of voor je tent, wat voetballen, tafeltennissen en natuurlijk meedoen aan de door de leiding georganiseerde programmaonderdelen.

Zoals op maandag na een Engels ontbijt. De tieners gingen klimmen en de kinderen maakten een duimpiano. Toen het donker werd beleefden we nog een spannend avontuur; toen we in een door de beheerder van het kampterrein aangewezen stuk bos het orkestspel wilden gaan spelen, werden we verrast door een boze jager. Die zag zijn jacht in ’t water vallen en vroeg of wij dat bos wilden verlaten.

Dinsdag stond het zwembad gepland. Tot vlak voor het kamp was het onzeker of we wel naar het zwembad konden gaan. De kosten daarvan waren ten opzichte van vorig jaar met driehonderd procent gestegen. Ook de boodschappen en de touringcar waren veel duurder geworden. Met die grote prijsstijgingen was geen rekening gehouden bij het bepalen van de deelnemersbijdrage. Gelukkig reageerden veel ouders en grootouders op de oproep voor een extra bijdrage. Er kwamen voldoende giften binnen om het zwembad door te laten gaan.

Helaas viel het avondspel, waarbij je honderd vragen moest beantwoorden die in het bos hingen, in het water door een enorme regenbui.

Woensdag lekker uitslapen en brood op bed in je tent, wat wil je nog meer? Het vragenspel werd alsnog afgemaakt en nu moesten de tenten  ook echt opgeruimd worden. Na het avondeten deden we het grappige blindevinkenspel. En later toen het echt donker was een spannend grenshandelspel voor de tieners. De kinderen gingen toen slapen.

Op donderdag scheen het zonnetje al heerlijk en gingen we naar het dorp voor een dieren-vossenjacht en natuurlijk shoppen. Bij het laatste nachtspel van het kamp moesten er in groepjes delen van kampliedjes gezocht worden in het bos. Natuurlijk was er een douane (zogenaamd op zoek naar plagiaten) die dat weer kon afpakken.

Vrijdag stond helemaal in het teken van het opruimen van de tenten - gelukkig was het droog - en het opnemen van videoclips van de bands die ´s avonds werden vertoond. Alle kinderen en tieners vormden de jury. Uiteindelijk wonnen bij de kinderen de Drie B's en bij de tieners de Purple Keys. Tot slot was er kampvuur en disco.

En voor je het weet is het dan weer zaterdag, de kampweek is voorbij, gaan we weer naar huis en moeten we afscheid nemen van al die leuke mensen. Eigenlijk zou je nog een weekje willen blijven, maar ja, er staan ouders bij de Bergkerk te wachten, helaas. Dan volgend jaar maar weer!

Nelleke van Kooij - Tanja

 

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2022