Kampverslag 2012: Avonturierskamp Waalre

Dit jaar begon het kamp voor 11 tieners een dag eerder, op vrijdag. Het zou hun laatste jaar als deelnemer zijn en daarom gingen ze een dag eerder weg, samen met 4 leiding. Fietsen naar Waalre: start in Schoonhoven, met het veer de Lek over en dan fietsen naar een camping bij Oisterwijk. Daar hebben ze lekker geslapen in trekkershutten. De volgende dag moest er nog een stuk gefietst worden naa het kampterrein bij Waalre!
Zaterdag 7 juli stapte de rest van de kampgroep en de leiding in de bus om ook naar Waalre te gaan. Het was zonnig, dus prima weer om de tenten op te zetten. Toen dat klaar was kwamen twee figuren het kampterrein op: dat waren Ben Verdwaald en Conny Verder. Ze wilden ons mee nemen op avontuur. In de loop van de week gaan we vaardigheden leren, die handig zijn om avonturier te worden zoals: lange afstand lopen, vuurtje maken en eten klaarmaken, samenwerken en overleven.

Iedereen kreeg een eigen groepje met een mooie naam: Zandlopers, Weglopers, Rode Lopers, Klaplopers, Antilopers, Woudlopers en Overlopers.
Na het eten gingen we op de hei het “water, spons en vuur spel” doen. In de blokhut zongen we later kampliedjes, zoals we bijna elke avond deden.
De volgende dag werden we wakker met regen op de tent. Na het ontbijt ging het groepje Zandlopers de kampdienst voorbereiden. Het ging over het verhaal van de brede en smalle weg in het leven. Iedereen maakte op een groot papier zijn eigen levensweg. Alle avondsluitingen gingen over reizigers in de bijbel: Abraham, Jona, Paulus, het volk Israël, Jakob en Mozes.
’s Middags speelden we in het bos levend-21-gen tot het ging regenen, dat was jammer want het is een leuk spel. Gelukkig was het ’s avonds droog want er stond een anomaliëntocht op het programma. Met een kaart met plekken, die je moest zoeken, gingen de groepjes op pad. Als je de juiste plek had gevonden, dan moest je zoeken naar een anomalie. Dat is iets wat niet thuis hoort op die plek, zoals een koekenpan in de struiken of een stopcontact aan een boom.
Maandag stond de tienergroep vroeg op want de tieners gingen naar het Klimrijk, een outdoor-centrum waar je hoog door de bomen kunt lopen. Er zijn daar vele angsten overwonnen, hoogtes getrotseerd en grenzen verlegd. Daarna werd er gewinkeld in Veldhoven.
De kinderen mochten wat langer blijven slapen en zij deden op het kampterrein een trimtocht en levend kwartet. Bij het avondeten was de kampgroep weer compleet en was het ’s avonds droog genoeg om het geluidenspel in het bos te doen.
De volgende dag stond zwemmen op het programma. We gingen wandelen naar het zwembad (lange afstand lopen!) en gingen alleen in het binnenzwembad zwemmen. Terug op het kampterrein was het weer weer wat beter en kon de barbecue gelukkig door gaan.
Woensdag oefenden we echt avonturiersdingen zoals hutten bouwen en vuurtje stoken. De hutten, die gebouwd werden in het bos waren geweldig en vuurtje maken lukte ook want de zelfgebakken broodjes smaakten heerlijk. Omdat het die avond erg regende, gingen we een spannende film kijken in onze eigen kampbioscoop.

En donderdag was het mooi weer! De kinderen wandelden naar het dorp om een leuke fotospeurtocht te doen en te winkelen en de tieners bleven op het kampterrein, waar ze een heerlijke chilldag hadden, lekker in het zonnetje! ’s Middags speelden de kinderen het avonturiersspel, dat eerder in de week door de regen niet door kon gaan. En na het avondeten rende iedereen z’n benen uit z’n lijf bij een spannend smokkelspel. Ook luisterden we, zoals elke avond, naar het journaal en de avondsluiting. Elke keer door een ander groepje gemaakt.
Vrijdag is de grote opruimdag: alle tenten worden weer afgebroken en de laatste nacht slapen we met z’n allen in de blokhut. Maar eerst nog een lekkere maaltijd, een spetterende disco en een lekker warm kampvuur.

Zaterdag bracht de touringcar ons weer naar Den Haag. Het was ondanks het regenachtige weer een leuke en gezellige kampweek. Volgend jaar gaan we weer en slaan we de tenten op bij Mierlo.
Alle 53 deelnemers en alle kampleiding: Annelieke, Frank, Jeroen, Marinus, Marjon, Marline, Remco, Roanne, Roy, Sandra en Suzette, bedankt voor de gezellige week. Nelleke.

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2011 Naar: Kampverslag 2013