Onze principes

Onze principes

Op dit kamp hebben we respect voor elkaar, hoe verschillend we allemaal ook zijn. Praktisch houdt dat in dat iedereen als even waardevol beschouwd wordt.

 

  • Iedereen is de moeite waard om te leren kennen. Verder hebben we respect voor de natuur, de tenten, elkaars spullen en de blokhut. 
  • Een veilige omgeving op kamp is belangrijk. We bedoelen twee vormen van veiligheid. Ten eerste het veilig omgaan met jezelf, elkaar, materialen en gebouwen. Daarnaast bedoelen we de veiligheid die zorgt dat je kunt zijn wie je bent en je op je gemak kunt voelen tijdens de kampweek. 
  • We vormen met elkaar één groep. Niemand valt buiten de boot. We pesten elkaar niet. We durven nieuwe mensen te leren kennen. We durven andere mensen ons te laten leren kennen. Groot of klein, dik of dun, stoer of verlegen: iedereen is even waardevol. 
  • Het kamp bestaat uit een hoop plezier. Toch kan het zijn dat je wat op je hart hebt en daar graag met iemand over wilt praten. De leiding op dit kamp is er speciaal voor jou. Dat kan de leiding van jouw groepje zijn, maar ook elke andere leiding. We willen graag naar je luisteren, met je praten. 
  • Alcohol en drugs: het bezit en gebruik van alcohol en drugs is de hele week binnen en buiten het kampterrein uiteraard niet toegestaan. 
  • Energydranken: vanwege minder positieve ervaringen en onderzoek naar de effecten ervan, trekken we één lijn op het gebied van energydranken. Deze zijn niet toegestaan tijdens de kampweek. 
  • Apparatuur zoals mobiele telefoons, game-consoles, smartphones, etc. horen natuurlijk niet thuis op kamp. Niet meenemen op kamp dus. Het gebruik van een MP3-speler is toegestaan, als je je daardoor niet afzondert van de groep. En op eigen risico.