Kampverslag 2014: Tijdreiskamp - Luyksgestel

 

Van 19 – 26 juli gingen we dit jaar op kamp naar Luyksgestel. Met 45 deelnemers (en 3 kleintjes) en 12 man/vrouw leiding gingen we op reis door de tijd met professor Wijzer. Zijn tijdmachine had een defect en zo was hij z’n vrouw ergens in de tijd kwijtgeraakt. De professor vroeg of we wilden helpen zoeken. We vonden een kist, begraven in het zand waaruit de stem van zijn vrouw klonk.
Zo reisden we van het Verre Oosten en het Wilde Westen via de oertijd en de toekomst naar de Flower Power en Romeinse tijd. Helaas vonden we de vrouw van de professor niet. Wel deden we allerlei spelen, die in die tijd pasten zoals het kruidenroofspel, het Ugh ugh spel, speurtocht naar de grenspaal, eitje koken boven een eigen gemaakt vuurtje, reis langs planeten en Romeins nummerjacht.


De vossenjacht was in Flower Power stijl: er liepen 7 hippies door het dorp.
In de toekomst bleek de leiding ineens bejaard geworden en bracht de kinderen (die gelukkig niet oud waren geworden) ontbijt op bed! Ook dat doen we op kamp.

’s Nachts moesten de tieners deze ‘verloren’ leiding in het dorp zoeken.
Natuurlijk zijn we ook naar het zwembad geweest en hebben de tieners een leuke outdoor dag gehad.
De kampdienst ging over de schepping en dat niemand perfect is. Bij de avondsluitingen volgden we de tijdlijn: verhalen van Abraham tot Paulus.
Op vrijdagochtend werden alle tenten, waarin we hadden geslapen weer opgeruimd. ’s Avonds was er een Romeins feest en kwam ook de Professor weer langs. We gingen nog één keer naar de tijdmachine, om te horen waar z’n vrouw was en ja we wilden wel weer naar het heden. En wie kwam er aan gewandeld: mevrouw Wijzer!
Met disco en kampvuur sloten we de week af. Met z’n allen de laatste nacht slapen in de blokhut en de volgende dag weer naar Den Haag.

Bekijk hier nog meer foto's. Naar: Kampverslag 2013 Naar: Kampverslag 2015