Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
 

  • Wie mag mee

Kinderen en tieners. Je bent kind als je op de basisschool zit en je bent tiener als je een jaar middelbare school achter de rug hebt.

Vriendjes, vriendinnetjes, neefje en nichtje zijn ook welkom. Zij hoeven niet in Den Haag te wonen. Deelnemers van buiten Den Haag, binnen een straal van 25 km. kunnen ook mee. Zij kunnen naar Den Haag komen om mee te gaan in de bus naar het kamp, maar ouders kunnen hen zelf ook halen en/of brengen.

Neem hiervoor contact op.

 

  • Vervoer

De touringcar brengt ons naar het kampterrein, dit jaar in de buurt van Veldhoven.

We vertrekken vanaf de Daal en Bergselaan. Als u niet in Den Haag woont of als u met vakantie gaat direct na het kamp, kunt u uw kind brengen en halen naar en van het kampterrein. Een precies adres en/of routebeschrijving krijgt u dan van ons. 

 

  • Eten en drinken

Ontbijt en lunch zijn broodmaaltijden, waarbij de deelnemers zelf het beleg mogen kiezen. Als regel geldt wel: eerste boterham met hartig beleg.

De avondmaaltijd wordt bij toerbeurt klaargemaakt door de leiding. Met diëten, allergieën en andere voedingswensen wordt rekening gehouden. Dit graag bij opgave vermelden. 

 

  • Medicijnen

Ook als je medicijnen nodig hebt of een allergie hebt kun je gewoon met ons mee op kamp. Geef dit wel duidelijk van te voren aan op het inschrijfformulier, dan kunnen de EHBO'ers op kamp er rekening mee houden. We hebben op het kamp een eigen keuken waarin we rekening kunnen houden met diëten. 

 

  • Contact met thuis

De deelnemers mogen geen mobile telefoon meenemen. Het contact verloopt via de post. In noodgevallen kunt u bellen met het mobile nummer, dat vermeld wordt in de Kamppraat, het boekje dat alle deelnemers ontvangen voor het kamp begint.

Via Facebook, als u vriend bent van Zomerkamp Den Haag en in een besloten facebookgroep van dat betreffende kampjaar houden we u elke dag met een berichtje op de hoogte. 

 

  • Heimwee

Het is best spannend om een hele week van huis weg te zijn. Als je heimwee hebt kun je hier altijd over praten met je leiding. Maar het beste werkt toch wel om leuke dingen te doen, en dat is precies waar we goed in zijn op kamp! Het helpt ook om naar de activiteiten te komen vóór het kamp, dan ken je de leiding en andere kinderen al voordat je de bus in stapt.

 

  • Bedplassen

Het is heel erg balen als je nog regelmatig in je bed plast. Gelukkig is dat op kamp geen heel groot probleem. 's Nachts komt iemand van de leiding je even wekken om te plassen. Mocht het toch fout gaan, dan is er een droge slaapzak en wassen we de natte spullen voor je.