Kampgeschiedenis

Zomerkamp Den Haag

 

Sinds de jaren ’50 worden er kampen georganiseerd vanuit diverse kerken* in Den Haag. 
 

De kampen stonden en staan open voor kinderen en tieners van alle gezindten. Respect voor elkaars levenswijze staat hoog in het vaandel.  Sinds de jaren ’70 was er samenwerking met Jeugdverband Scheveningen (Kommunika).  Vanaf 2000 draait Zomerkamp Den Haag West (Jeugdverband Den Haag West) haar eigen kamp met  eigen tenten en kampmateriaal.  

De leiding bestaat uit enthousiaste vrijwilligers, in leeftijd variërend van 18 tot 57 jaar. Zij zijn in het bezit van een VOG. Ook is er leiding met een EHBO diploma. Veel van de leiding is vroeger als deelnemer mee geweest. Zij draaien door het jaar heen ook kinder- en tieneractiviteiten. De groep is ervaren en komt uit diverse beroepsgroepen. 
 

De kampprijs is relatief laag. Dit kan omdat het kamp volledig draait op vrijwilligers en financieel ondersteund wordt door de Protestante kerk Den Haag West. De kampprijs mag nooit een reden zijn om niet op kamp te gaan; zo nodig kan er bijgesprongen worden door de diaconie van de kerk. Het busvervoer is in de kampprijs inbegrepen.  

De voorbereidingen voor de zomerkampweek starten in januari met een maandelijkse vergadering. Elk jaar wordt een kampterrein in een bosrijke omgeving, ver buiten de bebouwde kom, besproken en het busvervoer geregeld. In de afgelopen jaren zijn verschillende kampterreinen bezocht bij Luyksgestel, Veldhoven, Mierlo, Waalre en Ewijk. 

 

*Protestante kerk Den Haag West: Bergkerk, Bethel, Voormalig Valkenboskerk, Maranathakerk.